Πολιτική

Εθνικό Ενιαίο Σύστημα Αλληλεγγύης προανήγγειλε η Φωτίου

fotiou-735x459.jpg

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, για τα προβλήματα στο ίδρυμα για το παιδί «Η Παμμακάριστος», προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα συγκροτηθεί το Εθνικό Ενιαίο Σύστημα Αλληλεγγύης.

Η κ. Φωτίου ανέφερε ότι το νέο σύστημα θα είναι τριών βαθμίδων και θα οδηγεί στην αποϊδρυματοποίηση, θα έχει ενιαίους κανόνες για όλους, ενώ θα επιτρέπει στο κράτος να παρεμβαίνει στις διοικήσεις ιδρυμάτων τα οποία είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, σήμερα λειτουργούν 750 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με μεγάλες όπως ανέφερε, περιουσίες και 63 δημοσίου δικαίου.

Ειδικότερα για την «Παμμακάριστο», η κ. Φωτίου ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας δεν έχει τη νομική δυνατότητα να παρέμβει, η ίδια σε συνεργασία με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ανέλαβε πρωτοβουλίες και σύντομα θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και θα διορισθεί νέο διοικητικό συμβούλιο, ώστε να καταστεί δυνατή και η χρηματοδότηση του ιδρύματος.

Το ίδρυμα διευθύνεται από τις μοναχές της «Παμμακαρίστου Θεοτόκου» της Ελληνικής Καθολικής Εξαρχίας και τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του υπουργείου Υγείας της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Μαραθώνα.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top