Διεθνή

‘Ετοιμοι για πόλεμο και αντάρτικο πόλης οι FARC της Κολομβίας

farccrtdgdhdthurthgdr000.jpg

Έτοιμοι να επιστρέψουν στο πεδίο των μαχών και να εξαπολύσουν αντάρτικο πόλης είναι οι αντάρτες FARC, η οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας, εάν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξάγει με την κυβέρνηση αποτύχουν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Αντιπροσωπείες των FARC και της Μπογκοτά διεξάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες τα τελευταία τριάμισι χρόνια με σκοπό να τερματιστεί ο πόλεμος που διαρκεί πάνω από πέντε δεκαετίες στη χώρα των Άνδεων.

«Έχουμε πολλέςπληροφορίες ότι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στον πόλεμο και στο αντάρτικο πόλης που είναι πολύ πιο καταστροφικό από τον ανταρτοπόλεμο σε αγροτικές περιοχές», τόνισε ο Σάντος κατά τη διάρκεια της συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στη Λατινική Αμερική, η οποία διεξήχθη στη Μεντεγίν.

«Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο σημαντικό να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κολομβίας και δήλωσε βέβαιος ότι η οριστική συμφωνία ειρήνης θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι FARC κήρυξαν μονομερή κατάπαυση του πυρός πριν από σχεδόν έναν χρόνο, ενώ φέτος η κυβέρνηση ανέστειλε τους βομβαρδισμούς εναντίον των στρατοπέδων των ανταρτών για όσο διαρκούν οι συνομιλίες.

Τα δύο μέρη ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι κατέληξαν σε άλλη μια επιμέρους συμφωνία για την από κοινού εξάλειψη των παράνομων καλλιεργειών, κυρίως της κόκας, του φυτού που αποτελεί τη βάση της κοκαΐνης.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top