Πολιτική

Ευρωπαϊκή περιοδεία Μητσοτάκη για την «Συμφωνία Αλήθειας»

550_334_510272.jpg

Του Θάνου Τριανταφύλλου

Ενώ το αποτέλεσμα του Brexit πλανάται πάνω από την Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Γηραιά Ήπειρο, παίρνοντας μαζί του την… Συμφωνία Αλήθειας.

Πρώτος σταθμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι Βρυξέλλες, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στις 28 Ιουνίου, θα συμμετέχει στη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να περάσει από τον αριθμό 10 της Downing Street, για να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, λίγες μέρες, μάλιστα, μετά το δημοψήφισμα.

Παράλληλα, στο City του Λονδίνου θα έχει συναντήσεις με ξένους επενδυτές, αλλά και εκπροσώπους μεγάλων χρηματιστηριακών ομίλων.

Στη συνέχεια και επιστρέφοντας από το Λονδίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει στάση στη Φρανκφούρτη, την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο, Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα του κ. Μητσοτάκη έχει καταγραφεί και ένα ακόμη ταξίδι, χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία και αφορά το Ισραήλ.

Το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης επίσκεψης εστιάζεται κυρίως στο να ενημερωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από κοντά για την εκτίναξη των «start up «εταιρειών στη χώρα, αλλά και το μοντέλο σύνδεσης των Πανεπιστημίων με την αγορά.

Στόχος του επιτελείου της Λεωφόρου Συγγρού είναι μέσα από αυτές τις διεθνείς επαφές, να ενισχυθεί το ηγετικό προφίλ του κ. Μητσοτάκη και να ενδυναμώσει την παρουσία του στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν από τη Νέα Δημοκρατία στη σύσφιξη των συμμαχιών με εκείνους τους πολιτικούς που τους ενώνει η ανάγκη των μεταρρυθμίσεων.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα βάλει και πάλι εμφατικά στο τραπέζι την πρότασή του για ρυθμούς ανάπτυξης 4% και πλεονάσματα 2% που θα στηρίζονται σε σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και σε περικοπή των δημοσίων δαπανών.

Τέλος, αναμένεται να ασκήσει εκ νέου κριτική για το μίγμα των μέτρων που συμφώνησαν οι εταίροι με την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι καλεσμένος «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, απόψε στις 23.45, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top