Διεθνή

Έξι παιδιά πέθαναν κατά τη βάπτισή τους στη Ζιμπάμπουε

B8A758188D0EC309B96C249785A55B5A.jpg

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα θύματα μετείχαν σε ομάδα συνολικά εννέα παιδιών ηλικίας από 1 μέχρι 9 ετών, που θα βαπτίζονταν από δύο μέλη μιας χριστιανικής αίρεσης.

Έξι μικρά παιδιά πέθαναν, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, κατά τη διάρκεια της βάπτισής τους σε ποταμό της ανατολικής Ζιμπάμπουε, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές.

«Έξι παιδιά πέθαναν την Τρίτη κατά τη βάπτισή τους στο χωριό Μουρίγουο», στην επαρχία της Ανατολικής Μασοναλάνδης, ανέφερε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Τσάριτι Τσαράμπα.

«Η Αστυνομία έχει θορυβηθεί πολύ από τον θάνατο αυτών των αθώων παιδιών. Συνιστούμε στους ανθρώπους να μην επιδίδονται σε επικίνδυνες πρακτικές υπό το πρόσχημα της ελευθερίας του θρησκεύεσθαι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, τα θύματα μετείχαν σε ομάδα συνολικά εννέα παιδιών ηλικίας από 1 μέχρι 9 ετών που επρόκειτο να βαπτιστούν από δύο μέλη μιας χριστιανικής αίρεσης.

«Αφού αντιλήφθηκαν ότι τα παιδιά ήταν νεκρά, οι δράστες έφυγαν από την περιοχή, αλλά συνελήφθησαν. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας», είπε η κ. Τσαράμπα.

Ένας περαστικός βρήκε τα πτώματα των έξι παιδιών, αφού προηγουμένως είχε συναντήσει τυχαία ένα άλλο παιδί που έτρεμε από το κρύο: ήταν μόλις τεσσάρων ετών και κατάφερε να βγει σώο από το ποτάμι.

Οι συνθήκες του θανάτου των παιδιών παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενδέχεται όμως να πέθαναν από το κρύο, αφού στη Ζιμπάμπουε μόλις μπήκε ο χειμώνας.

Οι διάφορες αιρέσεις και οι γκουρού που υποστηρίζουν ότι κάνουν θαύματα γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στη Ζιμπάμπουε τα τελευταία χρόνια.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top