Διεθνή

Εξοργισμένοι γονείς γιατί δόθηκε στα δίδυμα τους μητρικό γάλα από άλλη μητέρα

gala7.jpg

Οι γονείς αυτών των πρόωρων διδύμων δεν κρύβουν την οργή τους για το γεγονός ότι στο νοσοκομείο τους δόθηκε μητρικό γάλα από άλλη μητέρα.

Το ζευγάρι από το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι το λάθος έγινε σίγουρα 3 φορές και τώρα -όπως λένε- πρέπει να περάσουν μια τρίμηνη περίοδο αγωνίας, περιμένοντας τα αποτελέσματα για λοιμώξεις όπως HIV και ηπατίτιδα Β. Τα δίδυμα ήταν αποτέλεσμα τριών προσπαθειών εξωσωματικής και γεννήθηκαν πρόωρα στις 34 εβδομάδες, στις 23 Μαΐου.

Το ζευγάρι είχε δώσει αρκετά μπουκάλια γάλακτος για να φυλαχτούν στο ψυγείο και να δοθούν τις ώρες σίτισης στα μωρά τους, αλλά ο 34χρονος ανακάλυψε τυχαία ότι δόθηκε λάθος γάλα όταν του είπαν ότι το γάλα της γυναίκας του είχε τελειώσει, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχαν αρκετά μπουκάλια ακόμη. Το γάλα επρόκειτο να δοθεί μέσω ρινογαστρικού σωλήνα στο στομάχι των μωρών, αλλά όταν η νοσοκόμα του είπε ότι τελείωσε, εκείνος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, εφόσον είχαν πάει κι άλλο το προηγούμενο βράδυ. Τότε διαπιστώθηκε ότι απλώς έδιναν γάλα άλλης μητέρας!

gala4.jpg

Όταν είπε στη νοσοκόμα να σταματήσει να δίνει το γάλα και να του δώσει να ελέγξει την ετικέτα του μπουκαλιού, εκείνη αρνήθηκε και αφού την ακολούθησε είδε ότι το πέταξε σε ένα καλάθι αχρήστων. Ο άντρας το μάζεψε και διαπίστωσε ότι όντως η ετικέτα έγραφε άλλο όνομα.

Το ζευγάρι έχει κάνει τώρα καταγγελία στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε μεγάλη αγωνία μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. «Αφού περιμέναμε για 8 χρόνια για τα μωρά μας, αυτά είναι απίστευτα πολύτιμα για εμάς και είχαμε εμπιστοσύνη στη φροντίδα που δίνεται στο νοσοκομείο. Μας έχουν πει ότι οι κίνδυνοι είναι χαμηλοί, αλλά παρ’ όλα αυτά μας έχουν δώσει αυτό το απαίσιο πρόσθετο άγχος. Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ότι αισθανόμαστε ότι το λάθος επρόκειτο να καλυφθεί αν δεν είχα κάνει αυτό που έκανα. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί και πιο πριν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατέρας.

gala11.jpggala21.jpggala3.jpggala5.jpggala6.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top