Πολιτική

Φάμελλος: Η ΝΔ επεδίωκε πολιτική ήττα της κυβέρνησης στο θέμα με τις offshore

550_334_481164.jpg

Για υπεκφυγή και συγκάλυψη, κατηγορεί τη ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», είπε ότι το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω της προπαγάνδας που αναπτύχθηκε για τις offshore εταιρείες επεδίωκε πολιτική ήττα της κυβέρνησης και ότι αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή επιλέγοντας τα τηλεοπτικά «παράθυρα».

«Επειδή κάποιοι παίξανε με άσχημο τρόπο με θέματα πολύ σοβαρά και προσπάθησαν να αφήσουν σκιές, εμείς προκαλέσαμε» δήλωσε ο κ. Φάμελλος και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την απόσυρση του άρθρου 178 του πολυνομοσχεδίου, που ζητούσε, επεδίωκε να επιστρέψει η χώρα σε ένα περιβάλλον που αφήνει κενά και δεν δίνει νομική κάλυψη στο θέμα της συμμετοχής βουλευτών σε εξωχώριες εταιρείες.

«Η ΝΔ, πέρα από το ότι ήθελε να υπάρξει μια πολιτική ήττα της κυβέρνησης -αυτό επιδίωκε- μας ζητούσε να αποσύρουμε ένα άρθρο που ήταν και υποχρέωσή μας απέναντι στους εταίρους» πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος και αναφέρθηκε στη σύμβαση για την καταπολέμηση της διαφοράς (Greco), αλλά και στη συμφωνία με τους δανειστές.

«Όταν αιτείσαι να επιστρέψεις σε ένα περιβάλλον νομικό που δεν κατοχυρώνει την ελληνική πολιτεία, αποχωρείς και από τη συζήτηση για να κρύψεις τι; Ποιο είναι το βασικό σου πρόβλημα; Νομίζω ότι είναι μια πλήρης αποκάλυψη» υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος, ενώ σχολιάζοντας τις καταγγελίες που διατύπωσε κατά της κυβέρνησης για το ίδιο ζήτημα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγόρησε το κόμμα για πολιτική ασυνέπεια. Όπως είπε, ο κ. Θεοδωράκης και οι βουλευτές του κόμματός του ψήφισαν το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου και στη συνέχεια κατήγγειλαν αυτό που ψήφισαν λίγες μέρες νωρίτερα.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει αποκατάσταση του οικονομικού περιβάλλοντος και αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό νόμο, στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων για το λαθρεμπόριο και για το πλαστικό χρήμα, στην άνοδο των εσόδων από τη φετινή τουριστική κίνηση, αλλά και στα χρήματα που θα καταλήξουν στην πραγματική οικονομία από την εκταμίευση της δόσης.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top