Διεθνή

Φάρατζ: Η ΕΕ θα αρχίσει να αποσυντίθεται από τη Βρετανία και την Ιταλία

584FE239F4761B9A746CF9C1056EBCDE.jpg

Θα καταστρέψω «την παλιά Ε.Ε.» μαζί με τον ηγέτη του ιταλικού κινήματος Πέντε Αστέρων, τον Μπέπε Γκρίλο, δήλωσε ο βρετανός ευρω-σκεπτικιστής, Νάιτζελ Φάρατζ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει να αποσυντίθεται αφού οι Ιταλοί επιλέξουν την υποψήφια του κινήματος Πέντε Αστέρων για δήμαρχο της Ρώμης στο δεύτερο γύρο της 19ης Ιουνίου και οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρήσης της χώρας τους από την Ε.Ε. τέσσερις ημέρες αργότερα, υποστήριξε σήμερα ο ηγέτης του βρετανικού αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας (Ukip), Νάιτζελ Φάρατζ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο κ. Φάρατζ είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θα πρέπει να παραιτηθεί ακόμη και αν επικρατήσει το «Ναι» στην παραμονή της χώρας του στην Ε.Ε., εφόσον η διαφορά στην κάλπη είναι μικρή.

Τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν ακόμη ότι οι Βρετανοί θα ταχθούν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. ενώ οι δημοσκοπήσεις δίνουν αντικρουόμενα, αντιφατικά αποτελέσματα.

«Δεν μπορούμε να χάσουμε αυτό το δημοψήφισμα […] Θα είναι το Μπιγκ Μπανγκ της βρετανικής πολιτικής: τίποτα δεν θα παραμείνει το ίδιο» είπε ο κ. Φάρατζ, δηλώνοντας ότι ο ίδιος θα «καταστρέψει την παλιά Ε.Ε.» μαζί με τον ηγέτη του κινήματος Πέντε Αστέρων, τον Μπέπε Γκρίλο.

«Στις 19 Ιουνίου το κίνημα Πέντε Αστέρων εκλέγει τον δήμαρχο της πρωτεύουσας και αλλάζει την Ιταλία. Στις 23 Ιουνίου η Βρετανία φεύγει από την Ε.Ε. και αλλάζει την Ευρώπη. Θα προκαλέσουμε το φαινόμενο του ντόμινο. Μετά από εμάς και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης θα φύγουν, αρχής γενομένης από τη Δανία. Η ΕΕ είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, της αποσύνθεσης σε πολλά κομμάτια», είπε.

Τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία, την περασμένη Κυριακή, κέρδισε η υποψήφια του κινήματος Πέντε Αστέρων Βιρτζίνια Ράτζι η οποία θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς Ρομπέρτο Τζακέτι.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top