Πολιτική

Φίλης: Μένουμε στην εξουσία γιατί ο λαός θέλει να μείνουμε στην εξουσία

2523491.jpg

«Δημοκρατική παρέμβαση» χαρακτηρίζει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στο Βήμα, τις κυβερνητικές αντιδράσεις κατά του κινήματος «Παραιτηθείτε», αναφέρει «πως μένουμε στην εξουσία γιατί ο λαός θέλει να μείνουμε στην εξουσία», κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης ότι «στοχοποιεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό»  και τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής.

«Η αντίδρασή μας στη διαδήλωση των «Παραιτηθείτε» αφορά στην επιμονή μας να γυρίσει σελίδα η χώρα, να μην χαθεί η ευκαιρία και να αφήσουμε στο παρελθόν την παλαιοκομματική προσπάθεια για την αναστήλωση του καθεστώτος που προκάλεσε μεγάλο κοινωνικό πόνο και κρίση. Ήταν ένα σήμα, μια δημοκρατική παρέμβαση, που βοήθησε να αποκαλυφθούν όσοι προσπάθησαν να κρυφτούν πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου, δηλαδή, κυρίως η ΝΔ , αλλά και άλλες συνιστώσες που παίζουν με την ιδέα του «ακραίου κέντρου». Επίσης, έγινε σαφές ότι δεν μπορεί να ασκείται πολιτική με hastag και μάλιστα με όρους εχθροπαθούς λαϊκισμού» αναφέρει ο κ. Φίλης.

«Μένουμε στην εξουσία γιατί ο λαός θέλει να μείνουμε στην εξουσία. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τον Σεπτέμβριο νέα λαϊκή εντολή με βάση τα αποτελέσματα της σκληρής διαπραγμάτευσης και των οδυνηρών συμβιβασμών του Ιουλίου.

Επιδιώκουμε, παρεμβαίνοντας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις να εξασφαλίσουμε ευνοϊκό συσχετισμό δυνάμεων, ώστε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα ανόρθωσης του κοινωνικού κράτους, αντιμετώπισης του επαχθούς χρέους και δίκαιων αναπτυξιακών επιλογών, κατά προτεραιότητα προς όφελος εκείνων που πλήρωσαν ιδιαίτερα επώδυνα την κρίση. Δεν έχουμε δικαίωμα να λιποτακτήσουμε και να διευκολύνουμε την επιστροφή των υπευθύνων για την κρίση και την αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη διαχείρισή της» υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρόεδρο της ΝΔ αναφέρει πως «ο κ. Μητσοτάκης στοχοποιεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επιλέγοντας, μαζί με τον φαιοκίτρινο τύπο, την τακτική της «δολοφονίας χαρακτήρων», δηλαδή, τον διασυρμό και την ηθική εξόντωση του πολιτικού αντιπάλου. Τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ τους διχάζουν το πρόγραμμα και οι αξίες τους. Κάτι που φαίνεται και στην πρόταση για τον εκλογικό νόμο και τη Συνταγματική αναθεώρηση»..

Για τον εκλογικό νόμο αναφέρει πως «σημείο αναφοράς για όλους μας είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιο εκλογικό σύστημα διεξαγωγής όλων των εκλογικών αναμετρήσεων σε Βουλή, Ευρωβουλή, Αυτοδιοίκηση και συνδικάτα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top