Διεθνή

Φινλανδία: Εκδιώχθηκε από την ηγεσία του κόμματός του ο Στουμπ

19EEB122E8590E9E5581C517E2F5D7AB.jpg

Ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών και πρώην πρωθυπουργός ηττήθηκε στην ψηφοφορία για την ηγεσία του κεντροδεξιού Κόμματος Εθνικού Συνασπισμού από τον υπουργό Εσωτερικών Πέτερι Όρπο, ο οποίος αναμένεται να πάρει και το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών.

Εκδιώχθηκε από την ηγεσία του κόμματός του ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών και πρώην πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ.

Ο κ. Στουμπ ηττήθηκε στην ψηφοφορία για την ηγεσία του κεντροδεξιού Κόμματος Εθνικού Συνασπισμού από τον υπουργό Εσωτερικών Πέτερι Όρπο, με διαφορά 80 ψήφων.

Ο κ. Όρπο, που έχει κερδίσει διακομματικούς επαίνους για τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, αναμένεται να αντικαταστήσει τον κ. Στουμπ και στο χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών, και συνεπώς θα εκπροσωπεί το Ελσίνκι στα Eurogroup.

Μιλώντας πριν την ψηφοφορία, ο κ. Όρπο δήλωσε ότι θέλει να περιορίσει την αύξηση του δημόσιου χρέους και να λάβει μέτρα που θα υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα.

Με την εκλογή του Όρπο, η παράταξη ευελπιστεί ότι θα αναζωπυρώσει τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς, η οποία έχει υποστεί δημοσκοπική κάμψη τους τελευταίους μήνες.

«Θεωρούμαστε ένα υπερφίαλο κόμμα. Πρέπει να ανοικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε εμάς και τους φινλανδούς πολίτες», είπε πριν την εκλογή του ο νέος ηγέτης, σε μία πιθανή έμμεση αναφορά στην ιδιοσυγκρασία του προκατόχου του.

Ο κ. Στουμπ, που μιλά πέντε γλώσσες και έχει περισσότερους από 270.000 ακόλουθους στο Twitter, κατηγορούνταν από τους επικριτές του ότι δεν είχε την αρμόζουσα συμπεριφορά για τη θέση του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top