Διεθνή

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις για τα 90ά γενέθλιά της βασίλισσας Ελισάβετ

QUEEN1-735x459.jpg

Με μια εντυπωσιακή παρέλαση και την παραδοσιακή επιθεώρηση του στρατεύματος κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα στο Λονδίνο οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 90ά γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία στη συνέχεια παρακολούθησε μια αεροπορική επίδειξη, περιστοιχισμένη από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Στο πλευρό του συζύγου της, του πρίγκιπα Φίλιππου ο οποίος έκλεισε την Παρασκευή τα 95 χρόνια του, η βασίλισσα χαιρέτισε από την άμαξά της το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί κατά μήκος του Μολ.

Οι ενδυματολογικές επιλογές της, ένα καπέλο και ένα μαντό σε έντονο πράσινο χρώμα, τράβηξαν τα βλέμματα του πλήθους ενώ δεν έλειψαν και οι… ασεβείς που παραλλήλισαν στο Twitter τα ρούχα της βασίλισσας με τον καταπράσινο Κέρμιτ, τον βάτραχο-πρωταγωνιστή του Muppet Show.

Περίπου 1.500 ένστολοι στρατιώτες και 300 άλογα συμμετείχαν στην παραδοσιακή τελετή Trooping the color («Απόδοση χαιρετισμού στη σημαία») η οποία ανάγεται στις πολεμικές προετοιμασίες του παρελθόντος, όταν όλες οι σημαίες επιδεικνύονταν στους στρατιώτες προκειμένου να είναι σε θέση να τις αναγνωρίζουν μέσα στη σύγχυση της μάχης.

Η βασιλική οικογένεια, έχοντας μαζί της για πρώτη φορά το νεώτερο μέλος της, την πριγκίπισσα Σάρλοτ που γεννήθηκε τον Μάιο του 2015, παρακολούθησε κατόπιν μια αεροπορική επίδειξη από το μπαλκόνι των ανακτόρων.

Για αύριο οργανώνεται στο Λονδίνο ένα τεράστιο «υπαίθριο πάρτι» στο οποίο αναμένονται 10.000 άνθρωποι ενώ άλλες εκδηλώσεις, μικρότερες και σεμνότερες, θα γίνουν σε διάφορες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926 και γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές τον χρόνο: μία σε στενό οικογενειακό κύκλο τον Απρίλιο και άλλη μία, την επίσημη γιορτή, τον Ιούνιο, όπως επιτάσσει η παράδοση.

QUEEN1.jpgQUEEN2.jpgQUEEN3.jpgQUEEN4.jpgQUEEN5.jpgQUEEN6.jpgQUEEN7.jpgQUEEN8.jpgQUEEN9.jpgQUEEN10.jpgQUEEN11.jpgQUEEN12.jpg


Comments


Δημοφιλέστερα


To Top