Πολιτική

Γ. Γραμματίδης: Η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει με αλεξίπτωτο

550_334_434647.jpg

«Η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει με αλεξίπτωτο, κάποιοι την δημιούργησαν διαχρονικά», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Πορείας Νέας Ελλάδας Γιάννος Γραμματίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μιλώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκεται, για μία σειρά προκαθορισμένων συναντήσεων, ο κ. Γραμματίδης ανέφερε: «Είχα ένα ευρύ φάσμα επαφών τόσο σε επίπεδο Γερουσίας και Κογκρέσου, όσο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλά και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γιατί έκανα μια προσπάθεια να ξαναφέρω την Ελλάδα στο ραντάρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Δυστυχώς δεν είμαστε τώρα τελευταία».

«Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχα επαφές με την κ. Βελκουλέσκου αλλά και με άλλους παράγοντες και συζήτησα το ενδεχόμενο της συμμετοχής του ΔΝΤ τον Οκτώβριο στο πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής του, καθώς κάνει μια προσπάθεια να ελαφρυνθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος σαν απόλυτη υποχρέωση μαζί με μεταρρυθμίσεις για να μπει και πάλι στο πρόγραμμα», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Πορείας Νέας Ελλάδας και πρόσθεσε: «Αυτό είναι υπέρ της Ελλάδας. Γενικότερα προσπάθησα να δημιουργήσω ένα κλίμα στην Ουάσιγκτον υπέρ της Ελλάδας, αυτές τις δύσκολες ώρες». Μάλιστα, τόνισε ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να αναζητηθεί ένας άλλος τρόπος, ένα άλλο μείγμα μέτρων που να μπορεί να το αντέχει η ελληνική οικονομία.

Σε ερώτηση για το εάν θα παραμείνει τελικά το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Γιάννος Γραμματίδης δήλωσε: «Η άποψή μου είναι ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα, υπό δύο αυτονόητες προϋποθέσεις, που το ίδιο βάζει. Η μία είναι ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, με την έννοια της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων και παράλληλα την παροχή μίας 40ετούς περιόδου χάριτος για την εξυπηρέτησή του, ενδεχομένως με κλειδωμένο επιτόκιο. Παράλληλα, εμμονή στο θέμα των μεταρρυθμίσεων και ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν στην απονομή της δικαιοσύνης, στην πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, στον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα που συμπίπτει και με την περικοπή δαπανών. Και βέβαια εμμονή στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, με τέτοιο τρόπο που να μπορεί πραγματικά να αξιοποιηθεί η ελληνική δημόσια περιουσία».

Ακόμη, ο κ. Γραμματίδης αναφέρθηκε στην απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική: «Πάνω από όλα κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλει κανείς το εθνικό και πατριωτικό του καθήκον. Βλέπουμε ότι δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας για δεκαετίες αλλά και ιδιαίτερα τελευταία από το 2010 μέχρι σήμερα, δεν νομίζω ότι πέτυχε το καλύτερο για την χώρα. Η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει με αλεξίπτωτο, κάποιοι την δημιούργησαν διαχρονικά. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να ξαναποκτήσει το κύρος αλλά και την προσοχή των παραδοσιακών μας συμμάχων».

Εξάλλου, ο Γιάννος Γραμματίδης χαρακτήρισε τη Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα ένα φιλελεύθερο κόμμα του ευρύτερου αστικού χώρου, «που πιστεύει στη δημιουργία πλούτου, με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να υπάρχει μια δίκαια διανομή του κοινωνικού μερίσματος μέσα από σύγχρονες απόψεις για την οικονομία, οι οποίες έχουν εγκαταλειφθεί δυστυχώς στα πλαίσια είτε του λαϊκισμού είτε του κρατισμού, εδώ και δεκαετίες».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top