Οικονομία

Γ. Τσίπρας: Η δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα είναι πλέον πίσω

550_334_458295.jpg

Μήνυμα ότι το 2016 θα είναι έτος ανάπτυξης για την Ελλάδα και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία του καλύτερου δυνατού επενδυτικού περιβάλλοντος και η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, έστειλε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας σε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του στο ελληνο-αυστραλιανό επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιείται στο Σίδνεϊ με αφορμή τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα είναι πλέον πίσω, ανέδειξε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας που την καθιστούν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση επενδύσεων. Η κυβέρνηση δημιουργεί βιώσιμες προοπτικές για την οικονομία, σημείωσε και προσέθεσε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτευχθεί αυτό είναι με την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε αναγκαία και σημαντική τη συμβολή που μπορεί να διαδραματίσει η ελληνική Διασπορά, και ιδιαίτερα οι Έλληνες της Αυστραλίας, σε αυτήν την προσπάθεια.

Ξετυλίγοντας το πλέγμα των επενδυτικών πλεονεκτημάτων τής Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους φυσικούς, ανθρώπινους και επιστημονικούς πόρους της χώρας, καθώς και στη γεωγραφική της θέση, σημειώνοντας ότι μπορεί να καταστεί γέφυρα για τις επιχειρηματικές κοινότητες της ΕΕ, της Βόρειας Αφρικής και του αραβικού κόσμου, που θα επεκτείνει τον σύγχρονο Δρόμο του Μεταξιού από την Κίνα προς την Ευρώπη.

Σε συνδυασμό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, επίσης αιχμή του δόρατος για την προσέλκυση επενδύσεων είναι η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος που είναι, όπως σημειώνει ο κ. Τσίπρας, ένας από τους σημαντικότερους στόχους της κυβέρνησης και προσφέρει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες. «Επιταχύνουμε και απλοποιούμε τις διαδικασίες αδειοδότησης, ώστε να αρθούν τα εμπόδια για επενδύσεις. Εξορθολογίζουμε τη γραφειοκρατία προκειμένου να εξαλειφθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες. Οδεύουμε προς ένα απλοποιημένο και σταθερό φορολογικό σύστημα που θα είναι σαφές και προβλέψιμο για τον επενδυτή. Σχεδιάζουμε τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γγ ΔΟΣ του υπουργείου Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top