Διεθνή

Γάλλος συνελήφθη με τρομοκρατικό οπλοστάσιο λίγες μέρες πριν το Euro

C2E1FC58E0A8C5B2BD9EBEB5EF331ECB.jpg

Με ένα οπλοστάσιο συνελήφθη ένας 25χρονος Γάλλος στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία, λίγες μέρες πριν την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην πατρίδα του.

Έναν γάλλο πολίτη, ο οποίος φέρεται να μετέφερε όπλα και εκρηκτικά για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στην πατρίδα του, συνέλάβαν ουκρανοί συνοριοφύλακες στη μεθόριο με την Πολωνία.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν νωρίτερα ότι στο αυτοκίνητο του 25χρονου βρέθηκαν τυφέκια καλάσνικοφ, εκτοξευτήρες βομβίδων και περισσότερα από 100 κιλά εκρηκτικής ύλης. Η εν λόγω πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας στα τέλη Μαΐου και παραμένει κρατούμενος ενόψει πιθανού αιτήματος έκδοσης στη Γαλλία.

Έως τώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις προθέσεις του συλληφθέντα, το περιστατικό ωστόσο έρχεται ενώ η Γαλλία ετοιμάζεται να υποδεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους από όλη την Ευρώπη για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Euro 2016), που αρχίζει στις 10 Ιουνίου.

Την Τρίτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προειδοποιούν τους πολίτες τους για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη, με το Euro 2016 να περιλαμβάνεται στους πιθανούς στόχους.

Η Πόλη του Φωτός βρίσκεται ούτως ή άλλως σε αυξημένη ετοιμότητα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους. Ο ίδιος ισλαμιστικός πυρήνας σκότωσε ακόμα 32 ανθρώπους με βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top