Ελλάδα

Γενική Γραμματεία Ισότητας: «Θετικό» στον σεξισμό το σποτ εθελοντικής αιμοδοσίας (vid)

1E96C71747883358A12E77A558930341.jpg

Την έντονη αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων προκάλεσε το πρόσφατο τηλεοπτικό μήνυμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που σύμφωνα με την Γραμματεία «βρίθει σεξιστικών προτύπων που αναπαράγουν την εικόνα του ισχυρού αρσενικού και του υποτακτικού θηλυκού».

Την έντονη αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων προκάλεσε το πρόσφατο τηλεοπτικό μήνυμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που σύμφωνα με την Γραμματεία «βρίθει σεξιστικών προτύπων που αναπαράγουν την εικόνα του ισχυρού αρσενικού και του υποτακτικού θηλυκού», συμβάλλοντας στην αναπαραγωγή «παρωχημένων και αναχρονιστικών στερεοτυπικών αντιλήψεων».

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, το Κέντρο Αιμοδοσίας προτρέπει τους πολίτες να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. «Μπορεί να μην έσωσες ποτέ κανένα μα κανένα γατάκι, να μην είδες ποτέ κάποιον να πεθαίνει για ένα σου φιλί. Μπορεί να μην έγινες γιατρός όπως σου έλεγε η μαμά. Κι όμως είσαι το ίδιο σημαντικός με αυτούς αφού σώζεις ζωές. Όχι μία, αλλά τρεις για κάθε φορά που δίνεις το αίμα σου».

Όμως κατά την ΓΓΙΦ η σοβαρότητα του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας, «καλύπτεται από το μανδύα παρωδίας», οδηγώντας, όπως υποστηρίζει, στην «πλήρη διαστρέβλωση των προθέσεων» του Κέντρου Αιμοδοσίας. Κλείνοντας, η ΓΓΙΦ «χρεώνει» στο σποτάκι πως τάσσεται υπέρ της διάκρισης των φύλων, παρόλο που μια τέτοια κατηγοριοποίηση «δεν προβλέπεται από τις διαφορετικές ομάδες αίματος».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top