Πολιτική

Γεννηματά: Δίνουμε έμφαση στην προσέλκυση νέων ανθρώπων στο ναυτικό επάγγελμα

550_334_339250.jpg

Τη ναυτιλιακή έκθεση των «Ποσειδωνίων» επισκέφθηκε το πρωί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,, συνοδευόμενη από τα στελέχη του τμήματος Ναυτιλίας του κόμματος και ειδικούς συνεργάτες της, όπου έγινε δεκτή από τον εκτελεστικό διευθυντή της έκθεσης, Θεόδωρο Βώκο.

Ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους εάν υπάρχει η δυνατότητα για ένα νέο ξεκίνημα, προκειμένου η ναυτιλία να συνεισφέρει στην ανάπτυξη και την απασχόληση η Φώφη Γεννηματά απάντησε:

«Τα “Ποσειδώνια” μάς δίνουν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε τι δυνατότητες έχουμε ως χώρα, πέρα από τα μνημόνια, αυτό που λέμε τόσα χρόνια. Το μνημόνιο από μόνο του δεν μπορεί να μας δώσει τη λύση. Ναυτιλία είναι η μεγάλη δύναμη για την ισχυρή Ελλάδα και εμείς στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ο βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη, αλλά και για την απασχόληση. Γι’ αυτό και δίνουμε έμφαση στην παιδεία, στην καινοτομία και στην προσέλκυση νέων ανθρώπων στο ναυτικό επάγγελμα, στη βελτίωση των υποδομών και στον εκσυχρονισμό της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας. Θέλουμε περισσότερα πλοία με ελληνική σημαία και περισσότερους Έλληνες να δουλεύουν σε αυτά. Νομίζω ότι κλειδί σε όλα αυτά είναι η διαβούλευση με τον ναυτιλιακό κλάδο.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισκέφθηκε περίπτερα ξένων χωρών, της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, του λιμανιού του Πειραιά, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του Ναυτικού Επιμελητηρίου και αντιπροσωπειών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top