Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση πιάστηκε «στα πράσα» με τις εξωχώριες εταιρείες

7CCA194A12817B4B8663192FBEB3514C.jpg

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση, αποδεχόμενη ουσιαστικά τον σκανδαλώδη χαρακτήρα της αρχικής της διάταξης για τις offshore. Τους πιάσαμε στα πράσα», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ακόμα έχει ευθύνες για τις συνέπειες της αρχικής «διάταξης-σκάνδαλο».

Η κυβέρνηση «υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση» για το νόμο σχετικά με της εξωχώριες εταιρείες και ουσιαστικά αποδέχτηκε τον «σκανδαλώδη χαρακτήρα» της αρχικής της διάταξης, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας στην Ολομέλεια.

«Τους πιάσαμε στα πράσα», τονίζει η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση ακόμα και σήμερα είχε το «θράσος» να φέρει διάταξη για να «καλύψει» όσους παρανομούσαν.

«Και βέβαια δεν απήντησαν στο ερώτημα ποιους προστατεύουν με την αποποινικοποίηση της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες», σημειώνει.

Η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισε μεν την τελική μορφή που έλαβε η τροπολογία, όμως έχει πολιτικές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά της, την οποία και χαρακτηρίζει «αμφίβολη».

Για το λόγο αυτό, επισημαίνει, ακόμα παραμένει ακόμα η ευθύνη της κυβέρνησης και των υπουργών που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την αρχική «διάταξη-σκάνδαλο».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top