Διεθνή

Γερμανία: Πράσινοι και Αριστερά για Brexit

2016-06-21T235147Z_702174925_S1AETLGRGTA

Το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) επέκρινε την Ε.Ε.: Xρειαζόμαστε τώρα μια κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη, δήλωσε ο συμπρόεδρος του κόμματος Μπερντ Ρίξινγκερ, ενώ η συμπρόεδρος Σάρα Βάγκενκνεχτ έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter: «Το Brexit δείχνει ότι κυριαρχία των μονοπωλίων και των λόμπι των Βρυξελλών υπονόμευσε την υποστήριξε των πολιτών. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει διότι διαφορετικά θα διαλυθεί»

#Brexit zeigt: Brüsseler Konzern-Lobbykratie hat Rückhalt der Menschen verspielt. #Europa muss sich ändern oder wird zerfallen.

— Sahra Wagenknecht (@SWagenknecht) 24 June 2016

Το δημοψήφισμα είναι ένα «ιστορικό πισωγύρισμα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων Αντον Χόφράιτερ. Η Ε.Ε. πρέπει να αντιδράσει ώστε να μην κερδίσουν οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις. Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ βλέπει ότι δεν ήρθε ακόμα το τέλος της Ευρώπης. Σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Είναι ένα πικρό αγγλικό πρωινό για την Ευρωπη. Το Brexit είναι ένας σταθμός, αλλά όχι και το τέλος της Ευρώπης».

Das ist ein sehr bitteres “English Breakfast” für Europa! Der #Brexit ist ein Einschnitt, aber nicht das Ende der Europäischen Union.

— Sven Giegold (@sven_giegold) June 24, 2016

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top