Οικονομία

Γερμανικός Τύπος για την εκταμίευση της δόσης: Το σχέδιο Σόιμπλε υλοποιείται

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

To σχέδιο Σόιμπλε υλοποιείται, γράφει ο γερμανικός Τύπος αναφερόμενος στο πράσινο φως που έδωσε χτες το Eurogroup για την εκταμίευσης της δόσης κι ένα 24ωρο αργότερα, την έγκρισή της από την Bundestag. Πιο αιχμηρό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας του Μονάχου «Suddeutsche Zeitung», το οποίο επισημαίνει ότι, στην Ελλάδα το μόνο σίγουρο είναι ότι μονίμως όλα αλλάζουν. «Μέχρι την Τετάρτη οι ελληνικές αρχές δεν είχαν εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα… Σήμερα όμως η εκταμίευση της δόσης εγκρίθηκε από την Bundestag».

Handelsblatt 
«Νέα δισεκατομμύρια για την Αθήνα», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας «Ηandelsblatt» η οποία σχολιάζει χαρακτηριστικά πριν δώσει η Bundestag το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης: «Γρήγορα και αθόρυβα θα πρέπει να δρομολογηθεί η νέα δόση του δανείου των δισεκατομμυρίων σύμφωνα με την επιθυμία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Φαίνεται πως το σχέδιό του υλοποιείται. Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης». Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών προς την επιτροπή δημοσιονομικών υποθέσεων της βουλής «η γερμανική κυβέρνηση εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα». 
 
Suddeutsche Zeitung
H γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Ζeitung», με αφορμή την έγκριση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου για την εκταμίευση της δόσης, γράφει χαρακτηριστικά: «Αν κάτι είναι σίγουρο μετά από έξι χρόνια διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα είναι ότι μονίμως όλα αλλάζουν. Επειδή οι ελληνικές αρχές δεν εκπλήρωσαν μέχρι την Τετάρτη όλα τα προαπαιτούμενα, η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για την εκταμίευση αναβλήθηκε για 48 ώρες. Τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής έλαβαν, κατά συνέπεια, πίστωση χρόνου για να διαβάσουν τις 357 σελίδες με στοιχεία, πίνακες και οικονομική ορολογία που έλαβαν από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top