Πολιτική

Γεροβασίλη: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα χρόνια της ύφεσης και της παρακμής

pars21.jpg

«Σήμερα, η πατρίδα μας βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή. Αφήνει πίσω της τα χρόνια της ύφεσης και της παρακμής, και στρέφει το βλέμμα προς το μέλλον. Σήμερα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γινόμαστε συμμέτοχοι στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για την ανάκτηση και αναδιανομή του εθνικού μας πλούτου, για τη δίκαιη ανάπτυξη» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στον χαιρετισμό της στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη – Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

«Η εκδήλωση μας γίνεται στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης και του Παρθενώνα, συμβόλου της δημοκρατίας, της ελευθερίας, και του ανθρωπισμού. Ενός ορόσημου με παγκόσμια αναγνώριση» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας πως «συχνά ωστόσο, ξεχνάμε ότι το θαύμα της Ακρόπολης δε δημιουργήθηκε μονομιάς, άλλα ήταν η υλική αποκρυστάλλωση μιας μακράς πορείας της πόλης των Αθηνών προς την πολιτική και κοινωνική ωριμότητα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα διαδοχικά στάδια αυτής της πορείας, λέγοντας ότι ξεκίνησαν «από την ενότητα των πολιτών υπό το άστυ», πέρασαν στη «θέσπιση νομοθεσίας», στη συνέχεια, «από την τυραννία και την ανατροπή της» και κατέληξαν «στην κορύφωσή της, στη μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση: την παραχώρηση της πολιτείας στο λαό, και την επακόλουθη πολιτική και οικονομική εξωστρέφεια, τον κοσμοπολιτισμό».

Πρόκειται για μια «πορεία προς το μεγαλείο, που παρά τις δυσκολίες και τους λιμούς, παρά τους πολέμους με τις νίκες και τις ήττες, παρέμεινε ζωντανό μέσα στους αιώνες. Και συνέχισε να εμπνέει όχι μόνο εμάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, αλλά και ολόκληρο το δυτικό πολιτισμό” επισήμανε στο χαιρετισμό της η κ. Γεροβασίλη.

 

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top