Πολιτική

Γεροβασίλη: Μόνο με φόρους δεν βγαίνεις από τη δίνη

550_334_451969.jpg

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, μόνο με φόρους, να βγεις από τη δίνη. Αυτό κάναμε προς το παρόν», δήλωσε, μεταξύ άλλων, σήμερα (03/06) η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Οι φόροι δεν είναι αυτό το οποίο, είναι ποτέ αναπτυξιακό ή ευχάριστο. Δεν συμφώνησε κανείς σε αυτό, ούτε βεβαίως μπορούμε να δεχτούμε και να πούμε ότι αυτή είναι η πολιτική την οποία θα επιλέγαμε σε μία χώρα που δεν ήταν πτωχευμένη και εκτός μνημονίου», σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, μόνο με φόρους, να βγεις από τη δίνη. Αυτό κάναμε προς το παρόν, διότι έπρεπε να νομοθετήσουμε τέτοιου είδους μέτρα στην τετραετία και το κάναμε. Να πούμε λοιπόν, ότι νομοθετήσαμε μέτρα τα οποία δεν είναι ευχάριστα και αυτά από μόνα τους δεν θα μας πάνε πουθενά, ας συμφωνήσουμε σε αυτό», είπε, προσθέτοντας: «Πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε τώρα».

Παράλληλα η ίδια επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και ανοίγεται τεράστια επενδυτική προοπτική για τη χώρα και η κυβέρνηση κάνει ότι είναι απαραίτητο για να ανοίξει ο δρόμος αυτός.

Μιλώντας στον Σκάι, η υφυπουργός αναφέρθηκε στη διάταξη για τις offshore εταιρίες επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υποχώρησε στο συγκεκριμένο θέμα αλλά απεναντίας αυστηροποίησε περισσότερο τη διάταξη, ενώ διευκρίνισε ότι «η πρώτη ρύθμιση ήταν απολύτως σωστή» και η δεύτερη ρύθμιση έδωσε τον ορισμό για τις εξωχώριες.

Το κυβερνητικό στέλεχος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία άφησε σκιές για υπουργούς της κυβέρνησης ότι έχουν ανάμειξη με offshore εταιρίες, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με υπουργούς» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν άνθρωποι από τη Νέα Δημοκρατία που θα δυσκολευτούν.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top