Πολιτική

Γεροβασίλη: Ουδείς σκέφτηκε ότι θα παρακαμφθούν οι διαδικασίες για τη συνταγματική αναθεώρηση

550_334_451969.jpg

Όλες οι πρακτικές που διευρύνουν και εμβαθύνουν τον δημόσιο διάλογο θα εξεταστούν, ανέφερε για τη συνταγματική αναθεώρηση η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Ουδείς υπονόησε και ουδείς σκέφτηκε ότι θα παρακαμφθούν οι συνταγματικές διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ερωτηθείσα για όσα δήλωσε χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφορικά με το ενδεχόμενο να τεθεί η πρόταση της κυβέρνησης στην κρίση του ελληνικού λαού με ένα δημοψήφισμα, επεσήμανε:

«Η απάντησή μου ήταν ότι δεν έχει συζητηθεί, δεν έχει αποφασιστεί τίποτε, αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω και μετά ακολούθησαν σχόλια “βόμβα στα θεμέλια”, κ.λπ.».

«Αυτό που υπάρχει είναι ένας φόβος του παλιού συστήματος απέναντι στη λαϊκή κρίση», σημείωσε η ίδια και πρόσθεσε πως όλες οι πρακτικές που διευρύνουν και εμβαθύνουν τον δημόσιο διάλογο θα εξεταστούν.

Για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, η υφυπουργός παρά τω πρωθπουργώ τόνισε ότι ο κ. Κουρουμπλής έχει πάρει εντολή από τον πρωθυπουργό να διερευνήσει το θέμα του εκλογικού νόμου.
 
«Παραμένουμε στη θέση μας για την απλή αναλογική και θα συζητηθούν ο τρόπος και οι λεπτομέρειές του», υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στον ραδιοσταθμό «Σκάι».

Όσον αφορά τη συμφωνία για το Ελληνικό, το κυβερνητικό στέλεχος επεσήμανε πως «δεν πανηγυρίζει κανείς. Διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε βελτιώσεις προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου».

«Το καλοκαίρι αποδεχτήκαμε μία συμφωνία και παλέψαμε για καλύτερους όρους. Μέσα σε αυτήν τη συμφωνία υπήρχε και ο όρος των ιδιωτικοποιήσεων» σημείωσε, συμπλήρωσε ότι η πολιτική που χαράχτηκε το καλοκαίρι αποτελεί συναπόφαση και επικυρώθηκε και από τον ελληνικό λαό στις εκλογές.

Για τη διαδικασία της αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι ολοκληρώνεται και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η εκταμίευση.
 
«Έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα. Είμαστε, πλέον, στη διαδικασία της έγκρισης των ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων όπου χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ό,τι έχουμε υποσχεθεί το κάνουμε. Με διαρκή αγώνα, να βγούμε από την κρίση, με την κοινωνία όρθια».

Ερωτηθείσα για τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν όσον αφορά τα εργασιακά, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι θέμα 13ου και 14ου μισθού δεν έχει τεθεί.

«Το lock out είναι σε κείμενο του ΔΝΤ. Το κείμενο αυτό απορρίφθηκε και από εμάς και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» τόνισε η ίδια και υπογράμμισε:
 
«Οι απόψεις του ΔΝΤ είναι γνωστές. Και ο κ. Μητσοτάκης έχει ταυτιστεί μαζί τους και ως υπουργός. Κατάργησε μέσα σε μία νύχτα τους σχολικούς φύλακες και τη δημοτική αστυνομία».
 
«Θα παλέψει ο κ. Μητσοτάκης στο πλευρό της κυβέρνησης για το lock out και τις ομαδικές απολύσεις ή θα σφυρίζει αδιάφορα;», σχολίασε, συμπληρώνοντας πως έχει σημασία για τα συμφέροντα των εργαζομένων να τοποθετηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Εμείς ακολουθούμε συγκεκριμένα βήματα, μεθοδικά, προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Αριστερά είναι αυτή που πάλευε υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων και το κάνει και ως κυβέρνηση», σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε πως δεν αλλάζει τίποτα, πέρα από όσα ψηφίστηκαν, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε ένα ασφαλιστικό που κατέρρεε και πέτυχε, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

«Σε καιρό ευδαιμονίας υπήρξαν κυβερνήσεις που δεν πήραν σημαντικές αποφάσεις. Έχουν ευθύνη οι προηγούμενες κυβερνήσεις και θα πρέπει κάποτε να απολογηθούν και όχι να μας κουνούν το δάχτυλο», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις είναι για να παίρνουν αποφάσεις και το λαϊκό κίνημα είναι για να διεκδικεί το βέλτιστο.

Σχετικά με τα σενάρια ανασχηματισμού μετά το τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε είπε ότι δεν υπάρχει κλίμα ανασχηματισμού αυτήν τη στιγμή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top