Ελλάδα

«Γερουσία» στον δήμο Αρτας από πρώην πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη

550_334_336665.jpg

Την πρωτοβουλία για τη σύσταση «Γερουσίας», ενός άτυπου οργάνου που θα γίνει συνοδοιπόρος για την ανάπτυξη του τόπου, πήρε η δημοτική Αρχή Αρταίων.

Στόχος είναι να δοθεί ο λόγος, για σημαντικά θέματα του δήμου, σε πρώην πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, που θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και θα αποτελέσουν πολύτιμους συνεργάτες στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάπτυξη της ‘Αρτας σε όλους τους τομείς.

Χθες έγινε η πρώτη συνάντηση και είχαν προσκληθεί όλοι οι πρώην δήμαρχοι των καποδιστριακών δήμων, που συνέθεσαν τον «Καλλικρατικό» δήμο Αρταίων, οι πρώην βουλευτές, νομάρχες, πρόεδροι του Επιμελητηρίου και του ΤΕΙ, ενώ το θέμα συζήτησης ήταν ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του δήμου για την περίοδο 2014-2019.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναπτύχθηκε ουσιαστικός διάλογος πάνω στα σοβαρά θέματα που απασχολούν την περιοχή, όπως η ανάπτυξη και η διαχείριση του παραποτάμιου πάρκου, η τουριστική ανάπτυξη και η περαιτέρω προβολή των μνημείων της ‘Αρτας και των αγροτικών της προϊόντων.

Ο δήμαρχος Αρταίων, κ. Χρήστος Τσιρογιάννης ενημέρωσε αναλυτικά, για τις κινήσεις που έχουν γίνει σε μια σειρά ζητημάτων που χρονίζουν, όπως η οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού Άραχθου και η δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου.
 
Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος η σύσταση της Γερουσίας ήταν προεκλογική του δέσμευση γιατί θεωρεί πως η εμπειρία του παρελθόντος είναι σημαντική για την πορεία προς το μέλλον.

Ανάλογες συζητήσεις με τη «Γερουσία του δήμου Αρταίων», πάνω σε σημαντικά θέματα της περιοχής, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top