Διεθνή

Για «μαύρη Παρασκευή» κάνουν λόγο γερμανοί πολιτικοί

198803-066cadf4-0dae-42af-a931-83360b34a

Για «μαύρη Παρασκευή» έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter ο γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας (SPD), σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. Ο κ. Μάας πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτό που μετράει τώρα είναι «αντί να πέσουμε σε κατάθλιψη, να μην εγκαταλείψουμε μόνη τη νέα γενιά της Μεγάλης Βρετανίας».

Schwarzer Freitag für Europa.Was jetzt in #EU zählt: Mut statt Depression,junge Generation in GB nicht allein lassen https://t.co/kZ0GhYlj43

— Heiko Maas (@HeikoMaas) June 24, 2016

Η υπουργός Οικογένειας Μανουέλα Σβέσιγκ (SPD) ζήτησε να γίνει σεβαστή η απόφαση των Βρετανών και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε μια καλύτερη Ευρώπη, η οποία θα στρέφεται περισσότερο προς τους ανθρώπους».

Για «αδιανόητο αποτέλεσμα» μίλησε ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Τόρστεν Σέφερ-Γκούμπελ, για να προσθέσει ότι πρόκειται για «καταστροφή για τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη».

Ο επικεφαλής της Γερμανοβρετανικής Ομάδας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Στέφαν Μάιερ (CSU), σε δήλωσή του στην Bild περιέγραψε τη σημερινή μέρα ως «άσχημη για την Ευρώπη, αλλά κυρίως για τη Μεγάλη Βρετανία» και τόνισε την ανάγκη να εξαχθούν τώρα τα σωστά συμπεράσματα. «Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, αλλά μια Ευρώπη καλύτερη και πιο κοντά στους πολίτες» πρόσθεσε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top