Διεθνή

Γιάνος Λάζαρ: Σε δημοψήφισμα θα ψήφιζα έξοδο από την Ευρώπη

FA12F7053942ABF4AF0FDD57BC270FF1.jpg

Ο προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού δήλωσε ότι θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα απείχε από την ψηφοφορία στην περίπτωση που η Βουδαπέστη διεξήγαγε ένα δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Ουγγαρίας στην ΕΕ.

O προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού Γιάνος Λάζαρ δήλωσε ότι θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα απείχε από την ψηφοφορία στην περίπτωση που η Βουδαπέστη διεξήγαγε ένα δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Ουγγαρίας στην ΕΕ, αν και, όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει κάτι τέτοιο.

Ο Γιάνος Λάζαρ τόνισε ότι πρόκειται για την προσωπική του άποψη κι όχι της ουγγρικής κυβέρνησης.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι υπέρμαχος της Ευρώπης, αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ δεν ισοδυναμεί με την Ευρώπη… Η ΕΕ σήμερα δεν είναι ικανή να υπερασπίζεται και να αντιπροσωπεύει τις αξίες και τα συμφέροντα της Ευρώπης» τόνισε ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Απλά για να το ξεκαθαρίσω, η ουγγρική κυβέρνηση δεν προτίθεται να εντάξει το θέμα αυτό στην ατζέντα, δεν σχεδιάζει να πάρει την πρωτοβουλία για ένα τέτοιο δημοψήφισμα, καθώς η χώρα διεξήγαγε ένα έγκυρο δημοψήφισμα το 2004 όταν ψήφισε υπέρ της ένταξής της στην ΕΕ» πρόσθεσε ο Λάζαρ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top