Οικονομία

Γιούνκερ: Τώρα η Ελλάδα έχει την προοπτική να γυρίσει σελίδα

jun-735x459.jpg

Να κάνουν το καθήκον τους κάλεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας που συμμετείχαν στη φετινή Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Συνόδου Κορυφής η  οποία πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Σας καλώ να παίξετε το ρόλο σας. Επενδύστε στην ανάπτυξη, επενδύστε στις ικανότητες των νέων ανθρώπων» είπε χαρακτηριστικά ο Ζ. Κ. Γιούνκερ μιλώντας κατά την καταληκτική συνεδρίαση της Συνόδου.

Σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ο πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι μπορεί να μην είναι «πανάκια» για τα προβλήματα της  Ευρώπης, ωστόσο «λειτουργεί». «Κάνουμε συχνά το λάθος να λέμε πως οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι αυτές που δημιουργούν θέσεις εργασίας.  Ωστόσο, αυτές είναι και που τις καταστρέφουν. Οι μικρές και μεσαίες  επιχειρήσεις είναι το επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. Το
πακέτο Γιούνκερ δεν φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί μόνο το μεγάλο  κεφάλαιο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Απαντώντας στις κατηγορίες κάποιων ότι η Επιτροπή ευνοεί τα μεγάλα κράτη μέλη, ανέφερε ότι η Επιτροπή αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις  χώρες της ΕΕ. «Ποτέ δεν ήμασταν υπέρ της τυφλής λιτότητας. Επιθυμούμε  υγιή δημόσια οικονομικά αλλά χρησιμοποιούμε την ευελιξία που παρέχει ο νόμος. Δίνουμε χρόνο και χώρο για τις μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα για το Brexit, επανέλαβε πως επιθυμεί το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει στην ΕΕ. «Όχι μόνο για τους γνωστούς οικονομικούς λόγους αλλά γι’ αυτά που προσφέρει η Βρετανία στην ΕΕ», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην  Ελλάδα, ως μια από τις κρίσεις που κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχώς  η ΕΕ την περασμένη χρονιά. «Πετύχαμε μια συμφωνία πέρυσι με την Ελλάδα για ένα νέο πρόγραμμα από τον  Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Τώρα η  Ελλάδα έχει την προοπτική να γυρίσει σελίδα», τόνισε ο κ. Γιούνκερ.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top