Πολιτική

Γκιουλέκας: Ακούει κανείς στο υπουργείο Πολιτισμού; Ντροπή!

9boe07cs.jpg

Για εικόνα διάλυσης σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους κάνει λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, τονίζοντας πως «καθημερινά η Ελλάδα εκτίθεται στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών και δίνει την εικόνα μιας τριτοκοσμικής χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Γκιουλέκα, «βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσον της θερινής περιόδου, εκατομμύρια επισκέπτες βρίσκονται και θα βρεθούν στη χώρα μας, αλλά, δυστυχώς, το Υπουργείο Πολιτισμού εξακολουθεί να επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία απέναντι στα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Στα περισσότερα Μουσεία της χώρας πολλές αίθουσες παραμένουν κλειστές και τα άδεια ράφια στα πωλητήρια των Μουσείων είναι καθημερινή εικόνα λόγω της προβληματικής πολιτικής που ακολουθεί το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Επίσης, πολλά αναψυκτήρια είναι κλειστά και, μάλιστα, σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, καθημερινά βλέπουμε εικόνες ντροπής με τουρίστες να ταλαιπωρούνται για να πάρουν ακόμα και ένα μπουκάλι νερό!

Παράλληλα, προβλήματα και ελλείψεις στο προσωπικό φύλαξης δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για την ασφάλεια και την φύλαξη πολλών Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Τέλος, το περίφημο ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο πολλές χώρες χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια και για το οποίο ο προηγούμενος Υπουργός Πολιτισμού κ. Ξυδάκης είχε δεσμευτεί ότι θα ξεκινούσε από τον Ιούνιο του 2015, μάλλον χάθηκε στον δρόμο…».

Ο βουλευτής της ΝΔ καταλήγει: «Αναρωτιόμαστε ειλικρινά. Ακούει κανείς στο Υπουργείο Πολιτισμού; Ντροπή! Γιατί κωφεύει ο κ. Μπαλτάς, αδιαφορώντας για προβλήματα που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς;».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top