Οικονομία

ΓΣΕΕ: «Όχι» στις αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Tην πλήρη και κατηγορηματική του αντίθεση σε κάθε αλλαγή που θα πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα «τα οποία έχουν χτυπηθεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια» εκφράζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συνομολογεί σε αυτές τις αλλαγές.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημειώνει ότι το ισχύον πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα εναρμονίζεται με τα κοινοτικά και εργασιακά στάνταρς. Όπως αναφέρει στη δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον Οκτώβρη του 2014 σε συνάντηση υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στην οποία μετείχαν εκτός από τη ΓΣΕΕ εκπρόσωποι των εργοδοτών και του υπουργείου Εργασίας και η οποία κατέληξε σε ένα κείμενο συμπερασμάτων σχετικά με την ανταπεργία (λοκ άουτ), όλα τα μέρη αναγνώρισαν πως δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας, ενώ για τη συλλογική συνδικαλιστική δράση η κοινή θέση όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι η εθνική νομοθεσία στη χώρα μας συνάδει με τους κανόνες και τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που επιδιώκουν να δώσουν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και ποιοι θα το επιτρέψουν να γίνει; Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα προστατεύσει τα εργασιακά όπως έκανε με τις συντάξεις και τα κόκκινα δάνεια. Τα αποτελέσματα της προστασίας της τα είδαμε. ‘Αρα για ποια προστασία μιλάμε;», τόνισε ο ίδιος. Ο κ. Παναγόπουλος θα μεταβεί σήμερα στη Γενεύη όπου θα συναντηθεί για όλα τα κρίσιμα ζητήματα με το Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας του ILO Γκάι Ράιντερ. Εκεί, όπως δηλώνει ο κ. Παναγόπουλος, η ΓΣΕΕ θα χρησιμοποιήσει για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων «κάθε μέσο και κάθε τρόπο που έχει στη φαρέτρα της».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top