Διεθνή

Γυναίκα που για 26 χρόνια δεν είχε περίοδο ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος 7 μηνών!

baby11.jpg

Μία 43χρονη γιαγιά που νόμιζε ότι δεν μπορεί να κάνει άλλο παιδί περιγράφει τη στιγμή που η διάγνωση για σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου μετατράπηκε σε εγκυμοσύνη.

Η Alison Dent από το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ενημερωθεί ότι δε θα μπορέσει να κάνει άλλο παιδί, μετά από μια επέμβαση για αφαίρεση μέρους του τραχήλου της που την οδήγησε στο να σταματήσει να έχει περίοδο. Όμως τον Οκτώβριο του 2013, μετά από 26 χρόνια χωρίς περίοδο, έμαθε ότι τα προβλήματα που είχε με την κοιλιά της ήταν στην πραγματικότητα μια εγκυμοσύνη-έκπληξη την οποία ανακάλυψε 8 εβδομάδες περίπου πριν φέρει στη ζωή το αγοράκι της. Η γυναίκα που είναι ήδη μητέρα μιας μεγάλης κόρης, της Kylie, είχε κάνει μια επέμβαση ρουτίνας κοντά στα 20 και ενημερώθηκε μαζί με τον σύντροφό της ότι δεν θα κάνουν άλλο παιδί. Στεναχωρήθηκαν, αλλά έριξαν όλο το βάρος στην ανατροφή της κόρης τους.

Είκοσι χρόνια αργότερα η Alison έμαθε ότι επρόκειτο να γίνει γιαγιά, όταν η Kylie της ανακοίνωσε ότι περίμενε μια κόρη. Ωστόσο λίγες εβδομάδες αργότερα η Alison άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην κοιλιά συμπεριλαμβανομένου πόνου και φουσκώματος. Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της κόρης της, η ίδια διαγνώστηκε με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και ο γιατρός της συνέστησε να πάρει κάποια φάρμακα για να ανακουφιστούν τα συμπτώματά της. «Τίποτα δεν έπιασε. Η κοιλιά μου συνέχισε να πρήζεται και οι αστράγαλοι μου επίσης και το στήθος μου μεγάλωσε και ένιωθα πόνο», αναφέρει η ίδια. Ένιωθε επίσης μια κίνηση σαν κύμα στην κοιλιά της και ο γιατρός υποστήριξε ότι επρόκειτο για «παγιδευμένο αέρα».

Τον Ιούλιο του 2013 η κόρη της γέννησε και όπως λέει ήταν ένα ευχάριστο πρόβλημα από τα δεινά της. Ωστόσο η κοιλιά της παρέμενε πρησμένη και φοβόταν για την υγεία της. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους πήγε στο νοσοκομείο με κοιλιακό άλγος και η νοσοκόμα της είπε ότι πρέπει να μεταφερθεί στην μαιευτική.

«Της είπα: Είμαι γιαγιά και δεν έχω περίοδο για 26 χρόνια. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είμαι έγκυος», ανέφερε η ίδια. Τα υπερηχογραφήματα έδειξαν ότι επρόκειτο για εγκυμοσύνη, αλλά εκείνη δεν μπορούσε να το πιστέψει. Ήταν 7 μηνών και δεν μπορούσε να το συνειδητοποιήσει ότι δεν είχε καταλάβει τίποτα. «Φυσικά, ήταν μια ανακούφιση να ξέρω ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά το τελευταίο πράγμα που περίμενα ήταν ένα μωρό», λέει η ίδια μιλώντας σήμερα για την ιστορία της. baby21.jpgbaby3.jpgbaby4.jpgbaby5.jpgbaby6.jpgbaby7.jpgbaby8.jpgbaby9.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top