Διεθνή

Γυρίζοντας τον κόσμο σε δύο τροχούς και χωρίς χάρτη

sarkadvent9.jpg

Ο 33χρονος George Guille μεγάλωσε σε ένα νησί όπου δεν υπήρχαν οχήματα αλλά τα τελευταία εννέα χρόνια γυρίζει τον κόσμο με… μοτοσικλέτα.

Έφυγε από το σπίτι του στο βρετανικό νησί Sark, που έχει πληθυσμό 500 κατοίκων, κι έκτοτε έχει διανύσει περισσότερα από 177.000 χιλιόμετρα με στόχο να γυρίσει τον κόσμο με τη μοτοσικλέτα του και να ανακαλύψει και να κατανοήσει διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

Ο George δεν χρησιμοποιεί χάρτη, οδηγεί χωρίς προορισμό διασχίζοντας χώρες, πόλεις και χωριά, ακολουθώντας συμβουλές από ντόπιους για το ποια μέρη αξίζει να επισκεφθεί.

Μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία και δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει.

«Είμαι ένας νέος άνθρωπος που θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο, να γεμίσει τα κενά του χάρτη μέσα στο κεφάλι του, να βρει καινούριο σπίτι, να βρει την αγάπη», εξηγεί ο ίδιος.

«Δεν ήταν ποτέ ο στόχος μου να κάνω το γύρο του κόσμου και να επιστρέψω, για μένα είναι πάντα ένα ταξίδι κατανόησης ώστε να μπορώ να χαρτογραφήσω τον κόσμο στο κεφάλι μου. Είναι κάπως αστείο που έφυγα από το Sark, όπου δεν υπήρχαν αυτοκίνητα ή μηχανές και είχε μόλις 500 ανθρώπους για να γυρίσω με μοτοσικλέτα όλο τον κόσμο», προσθέτει, «θέλω να συνεχίσω να ανακαλύπτω τον κόσμο και ξέρω πως αυτό είναι ένα ταξίδι που δεν ξέρω το τέλος του».

sarkadvent10.jpgΧιλήsarkadvent9.jpgΤουρκίαsarkadvent8.jpgΙνδίαsarkadvent7.jpgΙνδονησίαsarkadvent6.jpgΒολιβίαsarkadvent5.jpgΙνδονησίαsarkadvent4.jpgΝαμίμπιαsarkadvent3.jpgΑιθιοπίαsarkadvent2.jpgΒολιβίαsarkadvent1.jpgΟυγκάντα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top