Διεθνή

Η Αμάλ Αλαμουντίν δίπλα στις γυναίκες-σκλάβες του ISIS

allamoudi.medium.jpg

Γυναίκες Γεζίντι που υπήρξαν θύματα σεξουαλικής δουλείας, βιασμού και γενοκτονίας από μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, θα υπερασπιστεί η δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ, η οποία εξειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανακοίνωσε την Παρασκευή το δικηγορικό γραφείο της.

Η Αλαμουντίν – Κλούνεϊ, που εργάζεται ως δικηγόρος στο Doughty Street Chambers στο Λονδίνο, επιδιώκει να οδηγήσει ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου τη τζιχαντιστική οργάνωση.

«Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες άμαχοι Γεζίντι σκοτώθηκαν και χιλιάδες γυναίκες Γεζίντι υποδουλώθηκαν» δήλωσε η σύζυγος του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Γνωρίζουμε ότι βιασμοί διαπράττονταν συστηματικά και αυτό συνεχίζεται και σήμερα», επεσήμανε η νομικός και συμπλήρωσε: «Κι όμως κανείς προς το παρόν δεν έχει συλληφθεί για να λογοδοτήσει».

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν, βίασαν και υποδούλωσαν χιλιάδες Γεζίντι από το 2014, κατηγορώντας τους ότι είναι πιστοί του διαβόλου, ενώ εξανάγκασαν περισσότερα από 400.000 μέλη αυτής της θρησκευτικής μειονότητας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο βόρειο Ιράκ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top