Πολιτική

Η απάντηση Βερναρδάκη στον Θεοδωράκη για τα πλαστά πτυχία δημοσίων υπαλλήλων

550_334_397591.jpg

Άγνοια για θέματα διοικητικής λειτουργίας του κράτους καταλογίζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στον Σταύρο Θεοδωράκη για το θέμα των πλαστών τίτλων σπουδών.

Το Γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη κάνει λόγο για «ανακρίβειες» και «στρεβλώσεις» του επικεφαλής του Ποταμιού, απαντώντας στην αναφορά, σε συνέντευξη του τελευταίου «στον ενικό», περί ύπαρξης 2.500 δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά πτυχία που η κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει.

«Το πρόβλημα που αφορά στα “απολυτήρια” (όχι πτυχία) Λυκείου, δεν αφορά πλαστά έγγραφα αλλά πιστοποιητικά τα οποία εκδόθηκαν από δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην Άρτα, τα οποία έχουν ελεγχθεί πριν το 2007 και τα οποία λειτουργούσαν παράτυπα. Ούτε όσοι απόκτησαν αυτά τα πτυχία έδωσαν εξετάσεις στον ΑΣΕΠ για να μπουν στο Δημόσιο, ούτε βέβαια έχουν γίνει όλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Σε κάθε περίπτωση γίνεται ήδη επανέλεγχος και θα δοθεί άμεση λύση στο πλαίσιο της νομιμότητας και του κανονισμού λειτουργίας που διέπει τον Δημόσιο Τομέα, για όσες παρατυπίες διαπιστωθούν», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Το υπουργείο επαναλαμβάνει επίσης ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, των οποίων ο διορισμός ανακλήθηκε λόγω πλαστών πιστοποιητικών ή δικαιολογητικών, από το 2013 μέχρι και το πρώτο τετράμηνο του 2016, ανέρχεται στους 493, δηλαδή στο 0.08% του συνόλου του δημοσίου τομέα. «Δεν πρόκειται για “χιλιάδες υπαλλήλους”, χιλιάδες είναι οι ιδεοληψίες που έχουν οι νεοφιλελεύθεροι», συμπληρώνει.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top