Πολιτική

Η απάντηση της κυβέρνησης στη ΝΔ για τις off shore

550_334_252280.jpg

«Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στη Βουλή και όχι από τη Συγγρού», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές τη στάση της ΝΔ στη ρύθμιση για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδας και τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργου Κουμουτσάκου.

«Αφότου η ΝΔ επιδόθηκε σε ένα θέαμα δημιουργίας εντυπώσεων, ζητώντας επιτακτικά τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, όταν αυτή συνήλθε και υπερψήφισε, σχεδόν ομόφωνα, τη γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα στην αλλοδαπή, η ΝΔ επέλεξε τον δρόμο της άτακτης φυγής και την πολιτική αντιπαράθεση από την ασφάλεια του γραφείου Τύπου της Συγγρού», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές. Όπως σημειώνουν, στη ΝΔ επέλεξαν την αποχώρηση, είτε επειδή «έσπευσαν να ρυθμίσουν υποχρεώσεις που τους προέκυψαν λόγω της ψήφισης του ασυμβίβαστου αυτού», είτε «προσέτρεξαν σε έμπειρα στελέχη τους για συμβουλές διαχείρισης κεφαλαίων μέσω Βρετανικών Παρθένων Νήσων και Παναμά».

«Τώρα επιχειρούν να ανασυνταχτούν πίσω από ερωτήσεις. Ωστόσο, ξεχνούν ότι είναι αυτοί που χρωστούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για τις εξωχώριες οικονομικές τους δραστηριότητες, απαντήσεις αν οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουν είναι σαν τις απολύσεις Σχολικών Φυλάκων και τις καταργήσεις ανταποδοτικών οργανισμών, όπως η Δημοτική Αστυνομία, που προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμη και του Δημάρχου Αθηναίων», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top