Ελλάδα

Η ασφάλεια στην οδήγηση είναι σημαντικότερη από ένα μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα

mobdrive.jpg

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για της Τροχαίας σχετικά με τις παραβάσεις από τους οδηγούς για τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τον Μάιο βεβαιώθηκαν 1.357 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου! Παρόλο που οι περισσότεροι οδηγοί αναγνωρίζουν ότι η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση θέτει τη δική τους αλλά και την ασφάλεια όλων σε κίνδυνο, εξακολουθούν να το κάνουν. Ένα μήνυμα κειμένου ή μια κλήση μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για όσους εμπλακούν σε ατύχημα είτε είναι υπαίτιοι είτε όχι… Η COSMOTE, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας, μεταφέρει ένα μήνυμα ζωής που πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους Έλληνες οδηγούς: «Η ασφάλεια σου και η ασφάλεια των άλλων, είναι σημαντικότερη από ένα μήνυμα SMS ή ένα τηλεφώνημα».

Συνεχίζοντας τις ενέργειες που ωφελούν το κοινωνικό σύνολο, η COSMOTE στέλνει το μήνυμά της μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο ενός λεπτού. Κινητό και αυτοκίνητο δεν πάνε μαζί. Όλοι το γνωρίζουμε και όλοι πρέπει να το ακολουθούμε. Με το νέο της βίντεο, η εταιρεία μας βάζει να σκεφτούμε πόσο επικίνδυνος συνδυασμός είναι η χρήση του κινητού και η οδήγηση. Ένα ασθενοφόρο αντί για σειρήνα έχει ήχους κλήσης και ειδοποιήσεις μηνυμάτων και μας θυμίζει ότι ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα στο δρόμο δεν είναι πιο σημαντικό από τη ζωή.

Είτε οι οδηγοί ρυθμίζουν τον πλοηγό, είτε ψάχνουν για μουσική μέσω του κινητού η προσοχή τους αποσπάται με αποτέλεσμα να αδυνατούν να διατηρήσουν σταθερή ταχύτητα ή να κρατήσουν απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα.

Όλα τα παραπάνω ενέχουν μεγάλο ρίσκο και η καθυστερημένη αντίδραση του οδηγού σε οποιαδήποτε κατάσταση μειώνει την οδική ασφάλεια. Αυτό που πρέπει να θυμούνται όλοι οι οδηγοί πριν  οδηγήσουν είναι ότι πέρα από κάθε ποινή και πέρα από κάθε χρηματικό πρόστιμο, σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή.

Με αυτό τον τρόπο, η COSMOTE συνεχίζει μια σειρά από ενέργειες για να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να μας παροτρύνει στην υπεύθυνη χρήση του κινητού κατά την οδήγηση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top