Διεθνή

Η Αυστραλία αναθεωρεί τη βίζα λόγιου Ισλαμιστή που ζήτησε θανάτωση των γκέι

B2FEB5F444DC4A541162AE9E26E3F08A.jpg

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει οποιουδήποτε είδους σχέση μεταξύ των συγκεκριμένων σχολίων και του Αμερικανού μουσουλμάνου που σκότωσε 49 ανθρώπους στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, την Κυριακή, σε ένα από τα πιο θανατηφόρα περιστατικά στις ΗΠ

Σε επείγουσα αναθεώρηση της βίζας ενός λόγιου Βρετανού Ισλαμιστή ο οποίος έκανε τους στο Ορλάντο και το 2013 διακήρυττε ότι «ο θάνατος είναι η ποινή για ομοφυλοφιλικές πράξεις».

Ο Φαρόχ Σεκαλεσφάρ, ένας σιίτης μουσουλμάνος μελετητής με αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό υπόβαθρο, δίνει σειρά διαλέξεων με θέμα την πνευματικότητα σε Ισλαμικό κέντρο στο Σίδνεϊ.

Ο Σεκαλεσφάρ δήλωσε σε διάλεξη στο Μίσιγκαν το 20143 ότι σε μια ισλαμιστική κοινωνία εφαρμόζεται η ποινή του θανάτου σε όσους επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικές πράξεις σοδομισμού.

«Ας απαλλαγούμε από αυτόν χωρίς κανένα ίχνος συμπόνιας γιατί αυτός μολύνει την κοινωνία μας», είπε ο Σεκαλεσφάρ σε μια ομιλία του σύμφωνα με ηχογράφηση που είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο
που να αποδεικνύει οποιουδήποτε είδους σχέση μεταξύ των συγκεκριμένων σχολίων και του Αμερικανού μουσουλμάνου που σκότωσε 49 ανθρώπους στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, την Κυριακή, σε ένα από τα πιο θανατηφόρα περιστατικά στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο Σεκαλεσφάρ δήλωσε στο Reuters
ότι θεωρεί ότι ο δράστης του Ορλάντο προέβη σε μια «βάρβαρη τρομοκρατική πράξη η οποία για κανέναν λόγο δεν δικαιολογείται».

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι η χώρα πρέπει να έχει «μηδενική ανοχή απέναντι στους ανθρώπους που φτάνουν στην Αυστραλία και κηρύττουν το μίσος» και ότι η κυβέρνηση τη στιγμή των δηλώσεών του εξάταζε τη βίζα του Σεκαλεσφάρ.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top