Περιβάλλον

Η αυθαίρετη βόσκηση και τα ελάφια προκαλούν ζημίες

550_334_38606.jpg

Την παρεμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου, ζητούν οι αγρότες της Νότιας Ρόδου, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν με την αυθαίρετη βόσκηση των αιγοπροβάτων και με τις ζημιές που προκαλούν στις καλλιέργειές τους τα ελάφια που υπάρχουν στο νησί.

Η επιστολή της συντονιστικής επιτροπής αγροτών της Νότιας Ρόδου, κοινοποιήθηκε επίσης στους βουλευτές Δωδεκανήσου, στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στο δήμαρχο Ρόδου και όπως τονίζονται σε αυτήν τα προβλήματα υπάρχουν επειδή τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού των ελαφιών στο νησί της Ρόδου και κυρίως στις περιοχές της Νότιας Ρόδου.

«Η καταστροφή των δασών από τις πυρκαγιές, η παρατεταμένη ανομβρία και η έλλειψη τροφής έχουν σαν αποτέλεσμα τις τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες και κατά συνέπεια την οικονομική καταστροφή των αγροτών» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αγρότες, επισημαίνοντας παράλληλα το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί και η ανεξέλεγκτη και ανεπιτήρητη βόσκηση αιγοπροβάτων που αυξάνει το μέγεθος της καταστροφής των καλλιεργειών της περιοχής.

«Κύριε Υπουργέ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δώσετε λύση στα σημαντικά για την επιβίωση πλέον προβλήματα των αγροτών της Νότιας Ρόδου και μάλιστα άμεσα αλλά και να βρεθεί λύση για την επιβίωση των ελαφιών» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι αγρότες που καλούν τον υπουργό στο νησί για να διαπιστώσει και ο ίδιος το μέγεθος των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα και τον καθημερινό αγώνα των αγροτών.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top