Διεθνή

Η Βρετανία φοβάται τρομοκρατικό χτύπημα στο Euro 2016

vapj5l4x.jpg

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τους φιλάθλους, που θα ταξιδέψουν στη Γαλλία για το ποδοσφαιρικό τουρνουά Euro 2016, ότι οι χώροι διεξαγωγής του τουρνουά αποτελούν «εν δυνάμει στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων».

Το τουρνουά αρχίζει την Παρασκευή, θα διαρκέσει έναν μήνα και θα διεξαχθεί σε γήπεδα σ’ όλη τη Γαλλία, μια χώρα που έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ισλαμιστών, μεταξύ άλλων και με μια σειρά επιθέσεων στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Οι ομάδες της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας συμμετέχουν στο Euro 2016. Ο ιστότοπος του Φόρεϊν Όφις, που ανανεώθηκε σήμερα, συμβουλεύει τους φιλάθλους που θα ταξιδέψουν για να τις στηρίξουν να είναι συνεχώς προσεκτικοί και να ακολουθούν τις συμβουλές των γαλλικών αρχών.

«Στη διάρκεια του Euro 2016, τα γήπεδα, τα σημεία συγκέντρωσης των φιλάθλων (fan zones), οι χώροι στους οποίους θα υπάρχει αναμετάδοση των αγώνων και τα δημόσια μέσα μεταφοράς αποτελούν εν δυνάμει στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων», αναφέρεται στην οδηγία.

Εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι η συμβουλή δεν είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πληροφοριών.

«Δεν εκδόθηκε ως απάντηση σε μια νέα ή συγκεκριμένη απειλή … Εκδόθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να εξασφαλιστεί ότι η κυβέρνηση και οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να παράσχουν σχετική πληροφόρηση στους φιλάθλους», δήλωσε η εκπρόσωπος.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top