Οικονομία

H Bundesbank χαμηλώνει τον πήχη για την Γερμανία

550_334_341431.jpg

Μόλις 0,2% πληθωρισμό «βλέπει» για φέτος η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας που αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό και τον ρυθμό ανάπτυξης του 2016 και 2017. Υποστηρίζει πάντως ότι η γερμανική οικονομία είναι πιο εύρωστη απ” όσο αφήνουν να εννοηθεί τα επίσημα στοιχεία., καθώς επεκτείνεται ταχύτερα από την παραγωγική ικανότητα.

Πιο αναλυτικά, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας προβλέπει πως το ΑΕΠ της θα κινηθεί στο 1,7% φέτος, έναντι 1,8% που προέβλεπε τον Δεκέμβριο, ενώ η πρόβλεψη για το 2017 μειώνεται στο 1,4% από 1,7% προηγουμένως.

Σημαντικά μειωμένη είναι η εκτίμηση για τον φετινό πληθωρισμό, που, σύμφωνα με η νεότερη εκτίμηση, θα αυξηθεί κατά μόλις 0,2% έναντι 1,1% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, ενώ για το 2017 η εκτίμηση υποβαθμίζεται στο 1,5% από 2% προηγουμένως.

Όπως τονίζει στην εξαμηνιαία πρόβλεψή της η Bundesbank, «η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να συνεχίσει να ωφελείται από την ισχυρή ανάπτυξη της απασχόλησης, που βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στην εργασιακή μετανάστευση από χώρες της ΕΕ, αλλά και από την ισχυρή ανάπτυξη των εισοδημάτων».

«Το τρέχον έτος, η εγχώρια ζήτηση στηρίζεται επιπλέον από τη νέα πτώση στην τιμή του αργού πετρελαίου και την αύξηση της αγοραστικής δύναμης», σημειώνει, συμπληρώνοντας πως «η δημοσιονομική πολιτική θα ήταν ιδιαίτερα επεκτατική το 2016 χάρη στις επιπλέον κρατικές δαπάνες που συνδέονται με το προσφυγικό».

ΠΗΓΗ: www.enikonomia.gr

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top