Πολιτική

Η διάταξη για τις offshore δεν θα «πέσει» στα δικαστήρια εκτιμά ο Δ. Παπαγγελόπουλος

papaggelopoulos-735x459.jpg

Δεν υπάρχει θέμα απαλλαγής για τον χρόνο που ίσχυσε η αρχική διάταξη για τις offshore, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews και επιτίθεται στη ΝΔ για τη στάση της στη Βουλή κατά τη ψήφιση της διάταξης.

«Αυτοί που έχασαν και έπεσαν στο λάκκο που έσκαψαν ήταν όσοι από την αντιπολίτευση έσκιζαν τα ιμάτιά τους επί τέσσερις ημέρες και αποχώρησαν τρέχοντας από την αίθουσα, γιατί δεν άντεχαν να ακούσουν τα ονόματα Παπασταύρου, τις λίστες Παναμά, Λαγκάρντ, Μπόργιανς και όπου αλλού βρίσκονται τα στελέχη τους. Άλλωστε είχαν και μια προθεσμία 60 ημερών….Μάλλον γι’ αυτό έφυγαν τρέχοντας από την αίθουσα, για να προλάβουν…» αναφέρει.
Ο αναπληρωτής υπουργός εκτιμά παράλληλα ότι η διάταξη για τις offshore δεν θα πέσει στα δικαστήρια: «Η διάταξη, η οποία τροποποιήθηκε, αφορά μια ειδική κατηγορία ανθρώπων. Τους πολιτικούς. Συνδέεται με το δημόσιο συμφέρον και γι’ αυτό θεωρούμε ότι δεν θα πέσει στα δικαστήρια. Ωστόσο, αν κάποιος υπουργός ή αιρετός βρεθεί να έχει εταιρεία στο εξωτερικό, μετά το συγκεκριμένο νομοθέτημα, και αναζητήσει σωτηρία στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε σε ποιο κόμμα ανήκει και τι δηλώσεις έχει κάνει αυτές τις ημέρες περί ηθικής».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top