Περιβάλλον

Η εντυπωσιακή λίμνη λάβας στη Νικαράγουα

Masaya_volcano1.jpg

Οι τουρίστες συρρέουν στο ηφαίστειο Masaya στη Νικαράγουα για να δουν το εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρει εκτοξεύοντας λάβα και βάφοντας κόκκινο τον ουρανό.

Η πορτοκαλί και κόκκινη λάμψη της λάβας προσδίδει έναν τρομακτικό τόνο στο ήδη απόκοσμο τοπίο και κάνει το σκηνικό να μοιάζει με εφέ ταινίας.

Ο επαγγελματίας φωτογράφος Martin Rietze ήταν τυχερός και είδε το θέαμα ιδίοις όμμασι όταν ταξίδεψε στο ηφαίστειο τον Απρίλιο.

«Οι λίμνες λάβας είναι σπάνιο φαινόμενο στη Γη και αυτή του Masaya δεν είναι μόνιμη. Άρχισε να σχηματίζεται τον περασμένο Δεκέμβριο και ήταν εντελώς κρυμμένη στον κρατήρα. Για πολλά  χρόνια ήταν ορατή μόνο από την αδύναμη λάμψη. Είναι σίγουρο πως θα εξαφανιστεί και πάλι στο μέλλον, ίσως σε μερικούς μήνες», εξηγεί στη Daily Mail.

«Λόγω των κινδύνων η λίμνη λάβας είναι κλειστή για το κοινό το μεγαλύτερο διάστημα κι έτσι δεν υπάρχουν πολλά φωτογραφικά ντοκουμέντα που να δείχνουν τη συμπεριφορά ενός ανοιχτού ηφαιστειακού συστήματος με μόνιμο απόθεμα μάγματος», προσθέτει.

«Είναι μια από τις σπάνιες ευκαιρίες που ερχόμαστε σε επαφή με το εσωτερικό της Γης, οι φωτογραφίες δείχνουν υγρή λάβα σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των χιλίων βαθμών Κελσίου που βράζει και παράγει εντυπωσιακές ‘φούσκες’ λάβας», περιγράφει.

Ο Martin είναι Γερμανός, ζει κοντά στο Μόναχο και ταξιδεύει στον κόσμο εξερευνώντας ηφαίστεια εδώ και είκοσι χρόνια.

Τον Απρίλιο έλαβε ειδική άδεια για να φωτογραφήσει το ηφαίστειο και πέρασε εκεί πολλές μέρες επιχειρώντας τις καλύτερες λήψεις.

Masaya_volcano11.jpgMasaya_volcano10.jpgMasaya_volcano2.jpgMasaya_volcano3.jpgMasaya_volcano1.jpgMasaya_volcano4.jpgMasaya_volcano5.jpgMasaya_volcano6.jpgMasaya_volcano7.jpgMasaya_volcano8.jpgMasaya_volcano9.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top