Διεθνή

Η Ιορδανία κλείνει τα σύνορά της σε Συρία και Ιράκ μετά τη βομβιστική επίθεση

D5DAB7234359D340739B8BD3BBE5F9F0.jpg

Στην επίθεση σκοτώθηκαν 4 Ιορδανοί στρατιώτες, ένας αστυνομικός και ένας αξιωματικός της πολιτικής άμυνας ενώ ακόμα 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η Ιορδανία κλείνει τα σύνορά της στους πρόσφυγες από τη Συρία, μετά από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες Τρίτη και έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Από εδώ και στο εξής οι παραμεθόριες περιοχές της Ιορδανίας με τη Συρία και το Ιράκ θα αποτελούν «κλειστές στρατιωτικές ζώνες» σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιορδανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Η δήλωση των ιορδανικών στρατιωτικών δυνάμεων προειδοποιεί επίσης ότι οποιαδήποτε κίνηση οχημάτων ή ανθρώπων στην περιοχή χωρίς άδεια θα θεωρείται ως εχθρική πράξη 

Δεν είναι σαφές ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, η οποία ξεκίνησε από το συριακό έδαφος, κοντά σε ένα στρατόπεδο προσφύγων όπου 60.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο.

Σκοτώθηκαν 4 Ιορδανοί στρατιώτες, ένας αστυνομικός και ένας αξιωματικός της πολιτικής άμυνας ενώ ακόμα 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η ιορδανική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα κατασκευαστεί νέο στρατόπεδο για τους πρόσφυγες ούτε θα επεκταθεί κάποιο από τα παλιά.

Σημειώνεται ότι δεκάδες άνθρωποι στο Αμμάν δεκάδες συμμετείχαν σε αγρυπνία με κεριά τιμώντας έτσι την μνήμη των θυμάτων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top