Διεθνή

Η Oracle ενώνει δυνάμεις με το Λευκό Οίκο

GFD1-656x410.jpg

Λίγο μετά τη δέσμευση της Oracle να υποστηρίξει με 200 εκατομμύρια δολάρια την εκπαίδευση στην Επιστήμη των Υπολογιστών (CS) για όλους, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα την επιπρόσθετη επένδυση ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων από την Oracle για την ένταξη κοριτσιών ανά τον κόσμο σε εκπαιδευτικά προγράμματα στα αντικείμενα των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM). Με τη δέσμευσή της για απευθείας χρηματοδότηση και υποστήριξη σε είδος, η εταιρεία στηρίζει την πρωτοβουλία “Let Girls Learn” της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που στοχεύει στο να βοηθήσει έφηβες ανά τον κόσμο να μπουν στο σχολείο και να παραμείνουν.

Η Oracle θα οργανώσει περισσότερες από 65 εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν περισσότερα από 55.000 νεαρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο μέσα από το δίκτυο προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας των Oracle Academy, Oracle Education Foundation, Oracle Giving and Volunteers, Oracle Women’s Leadership (OWL) και Oracle Diversity and Inclusion. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, με θέμα την πληροφορική, φεστιβάλ κώδικα, εργαστήρια και συνέδρια, σχεδιασμένα να ενθαρρύνουν και να εμπνεύσουν τις έφηβες, ώστε να αναπτύξουν καινοτόμο σκέψη, ικανότητες δημιουργικής σχεδίασης και πρωτοποριακή επιχειρηματικότητα.

Επιπλέον, η Oracle σχεδιάζει να επεκτείνει τις προσπάθειες στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών (CS) στην Αίγυπτο με μία πρόσθετη επένδυση ύψους σχεδόν 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε εκπαιδευτικούς πόρους και υπηρεσίες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η δέσμευση αποτελεί μέρος μίας νέας συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Παιδείας της Αιγύπτου, του αμερικανικού Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) και του Oracle Academy, του φιλανθρωπικού εκπαιδευτικού προγράμματος της Oracle που στηρίζει πάνω από 2,6 εκατομμύρια σπουδαστές σε 106 χώρες. Η συνεργασία θα υποστηρίξει την εκπαίδευση στην πληροφορική σε εννέα νέα σχολεία STEM σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός οικοτροφείου αποκλειστικά για κορίτσια, το οποίο θα δέχεται έως και το 10% των καλύτερων μαθητριών από όλα τα κυβερνεία, φτάνοντας τα 150 κορίτσια κάθε χρόνο και, παρέχοντας τριετή εκπαίδευση με πληρωμένα δίδακτρα για κάθε κορίτσι.

Στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας της εταιρείας για υποστήριξη κοριτσιών και γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας, η Oracle θα αναπτύξει αρκετές δραστηριότητες:

Το Oracle Academy θα συνεργαστεί με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και άλλους φορείς, στο πλαίσιο του έργου Build-IT του οργανισμού USAID, με σκοπό να βοηθηθούν γυναίκες στο Βιετνάμ, ώστε να εξελιχθούν σε ηγέτες στο IT.

Οι οργανισμοί Oracle Education Foundation και Oracle Volunteers θα συνεργαστούν, για να διδάξουν στα κορίτσια σύνταξη κώδικα, αντικείμενα ηλεκτρολόγων μηχανικών και διαχείρισης έργων μέσα από εργαστήρια μόνο για κορίτσια για το λύκειο Design Tech (d.tech), ένα πρωτοποριακό, δημόσιο λύκειο δωρεάν φοίτησης στην Καλιφόρνια. Η Oracle δημιουργεί τις νέες εγκαταστάσεις του d.tech στα κεντρικά γραφεία της στο Redwood Shores της Καλιφόρνιας, κάνοντας το d.tech το πρώτο, παγκοσμίως, δημόσιο λύκειο που εδρεύει σε ένα τεχνολογικό πάρκο.

Το Oracle Giving και το Oracle Academy θα δώσουν επιχορηγήσεις και θα κάνουν χορηγίες, διεθνώς, σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που προσπαθούν να βελτιώσουν την πρόσβαση των κοριτσιών στην εκπαίδευση και να τα ενθαρρύνουν να επιδιώξουν πτυχία στους κλάδους της επιστήμης των υπολογιστών και των STEM.

Το Oracle Giving θα συνεχίσει να υποστηρίζει το MentorNet, χάρη στο οποίο επαγγελματίες των STEM παρέχουν μέσα από εικονικά περιβάλλοντα εκπαιδευτική καθοδήγηση σε προπτυχιακούς φοιτητές, το 66% των οποίων είναι γυναίκες.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top