Ελλάδα

Η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου υποψήφια Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019

550_334_4271.jpg

Τον τίτλο της γαστρονομικής περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 θα διεκδικήσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε από τη Δανία, όπου βρίσκεται, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Πρόκειται για μια εξαιρετικής σημασίας διάκριση, που καθιστά τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή γαστρονομική κουλτούρα και κληρονομιά.

Κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο στόχο που εξαρχής είχε θέσει η περιφερειακή Αρχή, την εξωστρέφεια, τη διασύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και τη διάθεσή τους σε αγορές του εξωτερικού.

Από σήμερα και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον τριών ετών -επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η περιφέρεια- η γαστρονομία του νοτίου Αιγαίου, λόγω της υποψηφιότητάς της, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, μέσα από μια σειρά οριζόντιων δράσεων, που θα κινητοποιήσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία και θα καλύψουν ένα μεγάλο εύρος τομέων, οι οποίοι βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τη διατροφή και τη γαστρονομία, όπως η εκπαίδευση, η υγεία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κ.α.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του νοτίου Αιγαίου, έγινε από τον περιφερειάρχη στη διάρκεια εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Διεθνούς Ετήσιου Συνεδρίου Διαχείρισης Τροφίμων και Βιομηχανίας Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων (IFAMA) και παρουσία του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Phil Hogan και εκπροσώπων του τοπικού και διεθνούς Τύπου.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε τόσο στην πλούσια γαστρονομική παράδοση των νησιών του νοτίου Αιγαίου, όσο και στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σχετικά με το branding και την εξαγωγή των τοπικών προϊόντων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top