Πολιτική

Η συνάντηση Τσίπρα-Βαλς σε εικόνες

valstsiapso1.jpg

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ήρθα να σε συναντήσω Αλέξη με ένα μήνυμα. Η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας, της ελληνικής κυβέρνησης. Πριν ένα χρόνο κάποιοι φαντάζονταν ότι η Ελλάδα δεν έχει θέση στην Ευρώπη. Εμείς είχαμε βαρύνουσα άποψη γιατί πιστεύουμε ότι η Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν μια άλλη Ευρώπη που εμείς δεν οραματιζόμαστε» είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των δύο πολιτικών ηγετών μετά την υπογραφή του οδικού χάρτη συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε αρκετές φορές τον γάλλο πρωθυπουργό και τη γαλλική κυβέρνηση για τη «διαρκή υποστήριξη της Γαλλίας σε δίκαιες ελληνικές θέσεις». Ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη να ενισχύσουμε περαιτέρω τις ελληνογαλλικές σχέσεις, «σχέσεις στέρεες, ειλικρινούς φιλίας και βαθιάς εκτίμησης», όπως τις χαρακτήρισε, ενώ τόνισε ότι οι δύο χώρες «μοιράζονται κοινές αξίες και ιστορίες».

Δείτε καρέ-καρέ τη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρας με τον Μανουέλ Βαλς:  valstsiapso3.jpgkghfy2.jpgkghfy1.jpgdsgfr.jpgsdfgv.jpgfdghfd.jpgJMUIU.jpg

valstsiapso1.jpgvalstsiapso2.jpg

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top