Διεθνή

Η Τουρκία μαστιγώνει τη Ρωσία για φερόμενη χρήση βομβών διασποράς στη Συρία

E471AFEDAC3F35026EFEE4A7302994A1.jpg

Η τουρκική κριτική έρχεται λίγες ημέρες μετά τα πολύκροτα πλάνα που μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό ρωσικό δίκτυο Russia Today, στα οποία εικονίζεται ένα ρωσικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος που επιχειρεί στη Συρία εξοπλισμένο με βόμβες διασποράς.

Σκληρή επίθεση στη Ρωσία για τη φερόμενη χρήση βομβών διασποράς και λευκού φωσφόρου εναντίον αμάχων στη Συρία εξαπέλυσε η Τουρκία, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, καλώντας τη Μόσχα να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον του συριακού λαού.

Η τουρκική κριτική έρχεται λίγες ημέρες μετά τα πολύκροτα πλάνα που μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό ρωσικό δίκτυο Russia Today, στα οποία εικονίζεται ένα ρωσικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος που επιχειρεί στη Συρία εξοπλισμένο με βόμβες διασποράς, όπλο που συνήθως προκαλεί μεγάλες απώλειες μέσα σε αστικά κέντρα.

Η Άγκυρα επισημαίνει ότι η χρήση κάθε είδους όπλου εναντίον του συριακού λαού από ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως η Ρωσία, «δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτή».

Τονίζει δε ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την ειρήνευση στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, έχει κάνει ειδικές αναφορές σε φερόμενες ρωσικές επιθέσεις με τέτοια όπλα, και μάλιστα σε περιοχές όπου επίκειται να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια.

«Ελπίδα μας είναι ότι η Ρωσία άμεσα θα αντιστρέψει το λάθος της, θα σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον του συριακού λαού και θα συμβάλει στην πραγματοποίηση μίας γνήσιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία, με βάση τη βούληση του λαού», σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top