Ελλάδα

Η Ξένη Δημητρίου νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη θέση της Ευτέρπης Κουτζαμάνη

areiospagos.medium.jpg

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Αρείου Πάγου. Η Ξένη Δημητρίου, ως σήμερα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα διαδεχθεί στη θέση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου την Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία αποχωρεί μετά από ευδόκιμη υπηρεσία σαράντα ετών.

Η κα Δημητρίου είναι έμπειρη εισαγγελική λειτουργός η οποία έχει χειριστεί εκατοντάδες σημαντικές υποθέσεις με πιο πρόσφατη αυτή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου καθώς ήταν η εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αναλάβει τα καθήκοντά της στο τέλος του μήνα οπότε και αποχωρεί λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η νέα εισαγγελεας , πάντως, φέρεται αποφασισμένη να εργαστεί σκληρά για τη βελτίωση των συνθηκών απονομής της δικαιοσύνης και την τόνωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δικαστική λειτουργία.

Η επιλογή της έγινε από το υπουργικό συμβούλιο διά περιφοράς μεταξύ των μελών του κάτι που προβλέπεται αλλά δεν συνηθίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Δημητρίου αναλαμβάνει τα καθήκοντα της σε μια περίοδο που η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα τα οποία εμποδίζουν την γρήγορη εκκαθάριση χιλιάδων υποθέσεων, ενώ υποθέσεις για καταχρήσεις σε βάρος του δημοσίου αλλά και οικονομικά σκάνδαλα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top