Διεθνή

Handelblatt: Το Brexit είναι η ευρωπαϊκή συντέλεια

BREXIT3.jpg

«Η ευρωπαϊκή εκδοχή της συντέλειας του κόσμου γίνεται πραγματικότητα : Η Μ. Βρετανία αποφάσισε να τιμωρήσει τον ίδιο τον εαυτό της. Η χώρα θα εγκαταλείψει την Ε.Ε. μετά από πολύμηνη σφοδρή αντιευρωπαϊκή αλλεργία. Το 52% των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της ρήξης με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και μόνο το 48% βλέπει το μέλλον της εντός της Ε.Ε., το οποίο τώρα πλέον δεν θα υπάρχει», σχολίασε για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ο εκδότης της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt Γκάμπορ Στάινγκαρτ.

«Είναι λοιπόν γεγονός: Είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί. Ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. και έτσι πυροβόλησαν από μόνοι τους το κεφάλι τους. Πρέπει κανείς να γελάσει από αμηχανία η να κλάψει, επειδή καμιά χώρα δεν θα αποφύγει τις συνέπειες; Μάλλον το δεύτερο, διότι είναι ξεκάθαρο ότι από σήμερα το πρωί το Brexit δεν είναι μόνο υπόθεση των Βρετανών. Είναι μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη.

Γιατί μια πλούσια χώρα η οποία διακρίνεται για τον πραγματισμό της επιστρέφει στον νησιωτικό απομονωτισμό της; Όλοι θα πρέπει να αναρωτηθούν. Απαντήσεις δεν έχει κανένας. Ούτε εμείς οι Γερμανοί. Μετά το Brexit προηγείται της επόμενης νίκης των λαϊκιστών. Είτε από τα αριστερά στην Ισπανία, είτε από τα δεξιά στην Γαλλία και , την Αυστρία και την Ολλανδία. Η Ευρώπη δεν ήταν καλά από πριν. Τώρα απειλείται θανάσιμα», σχολίασε ο επικεφαλής του πολιτικού τμήματος της εφημερίδας Bild Νικολαους Μπλόμε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top