Ελλάδα

Ηλεία: Χαλάζι διέλυσε τις αγροτικές καλλιέργειες

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε χθες το απόγευμα περιοχές του δήμου Ήλιδας, στην περιφερειακή ενότητα της Πηνείας, οδηγώντας τους παραγωγούς σε απόγνωση.

Μέσα σε λίγη ώρα οι αγρότες έχασαν τα πάντα, καθώς οι καλλιέργειές τους παραδόθηκαν στο φυσικό φαινόμενο χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να κάνουν κάτι. Καλλιέργειες καρπουζιού, φασόλια, κηπευτικά, σταφίδες, αμπέλια, βούλιαξαν μέσα στα νερά και τις λάσπες, αφού προηγουμένως χτυπήθηκαν αλύπητα.

Το χαλάζι έπεσε τοπικά, ήταν όμως υπέρ- αρκετό για να σκορπίσει την καταστροφή. Ήταν λίγο πριν τις 4 χθες το απόγευμα όταν άρχισε η χαλαζόπτωση, που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, και η πορεία που ακολούθησε ήταν από την περιοχή του φράγματος Πηνειού και κινήθηκε όπως ένα τόξο, έπληξε της περιοχές της Δάφνης και της Δαφνιώτισσας, ένα τμήμα του Χαβαρίου και εν συνεχεία κινήθηκε προς Κρυονέρι και Περιστέρι.

Η χαλαζόπτωση διήρκησε περίπου μισή ώρα και τα πάντα διαλύθηκαν στο πέρασμά της. Το μέγεθος ήταν μεγάλο και σε πολλές περιπτώσεις το έστρωσε κανονικά και η εικόνα θύμιζε χιονόπτωση. Οι καλλιέργειες, ειδικά το πρώιμο καρπούζι, έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη καταστροφή. Τα φυτά ‘χτυπήθηκαν’ με μανία και στη συνέχεια βούλιαξαν στις λάσπες. Ότι δεν φάνηκε κατεστραμμένο χθες, θα έχει καταστραφεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top