Ελλάδα

Ημερίδα για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στους ΟΤΑ

550_334_414767.jpg

Η αναμόρφωση του Ελεγκτικού Συστήματος των ΟΤΑ ήταν το κεντρικό θέμα σημερινής (22/06) ημερίδας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό, ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν άμεσα σημαντικές μεταρρυθμίσεις «που θα εκσυγχρονίσουν το πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα».

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως την ώρα που σε όλη την Ευρώπη ενισχυόταν ο θεσμικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω ουσιαστικών διαρθρωτικών αλλαγών, στην Ελλάδα υπήρξε «οπισθοχώρηση» και στασιμότητα.

Αναφερόμενος στο θέμα του ελεγκτικού συστήματος στους ΟΤΑ και επικαλούμενος και τα συμπεράσματα του πρόσφατου κοινού συνεδρίου της ΚΕΔΕ με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο ίδιος επανέλαβε πως οι αιρετοί θέλουν τους ελέγχους γιατί έτσι διασφαλίζονται και οι ίδιοι αλλά και τα συμφέροντα των πολιτών.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Αμαρουσίου διευκρίνισε, είναι σημαντικό να παρέχονται εχέγγυα ανεξαρτησίας και αμεροληψίας για τη διασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top