Διεθνή

ΗΠΑ: Η Κλίντον επιτίθεται στον Τραμπ για το Brexit

626652058709005C2D7F85ECC8BC6651.jpg

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει την ψήφο της Βρετανίας υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «φανταστική», λέγοντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σκωτία την Παρασκευή ότι πιστεύει πως το Brexit είναι κάτι το εξαιρετικό

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον χθες (26 Ιουνίου) επέκρινε τη στάση Ρεπουμπλικανικού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ για την Brexit, λέγοντας ότι «στομφώδη σχόλια» κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει την ψήφο της Βρετανίας υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «φανταστική», λέγοντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σκωτία την Παρασκευή ότι πιστεύει πως το Brexit είναι κάτι το εξαιρετικό. Η Κλίντον, μιλώντας στη Διάσκεψη των Δημάρχων των ΗΠΑ, δεν ονομάτισε τον Τράμπ, αλλά είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κυβερνώνται από εκείνους «που βάζουν το συμφέρον του αμερικανικού λαού μπροστά από τα προσωπικά επιχειρηματικά τους συμφέροντα».

Η Αμερική χρειάζεται ηγέτες «που κατανοούν ότι τα στομφώδης σχόλια σε ταραγμένους καιρούς μπορεί πραγματικά να προκαλέσουν περισσότερη αναταραχή», είπε η Κλίντον. «Και γι ‘αυτό μια σταθερή και έμπειρη ηγεσία είναι τόσο σημαντική σε αυτές τις στιγμές», ανέφερε. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι το αντιευρωπαϊκό κίνημα της Βρετανίας είχε ομοιότητες με τη δική του προσπάθειά του να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ .

Η Κλίντον αναγνώρισε την Κυριακή ότι «ακριβώς όπως έχουμε δει ότι υπάρχουν πολλοί απογοητευμένοι ανθρώπους στη Βρετανία, ξέρουμε ότι υπάρχουν παρά πολλοί απογοητευμένοι άνθρωποι και εδώ». Αλλά, είπε στους δημάρχους οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στα δυτική πόλη της Ινδιανάπολης, ότι «κανείς δεν πρέπει να συγχέει τη δέσμευση της Αμερικής προς την Ευρώπη, ούτε ένα δικτάτορα στο Κρεμλίνο, ούτε ένα υποψήφιο για την προεδρία σε ένα γήπεδο γκολφ της Σκωτίας».

Νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα έδειξαν ότι η Κλίντον αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην προεδρική κούρσα. Σύμφωνα με μια έρευνα Washington Post-ABC News, το 51% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν την Κλίντον, έναντι 39% που τάσσεται υπέρ του Τραμπ. Μια δημοσκόπηση της Wall Street Journal / NBC News έδωσε μεγαλύτερο προβάδισμα στην Κλίντον με 46% έναντι 41% του Τραμπ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top