Ελλάδα

Ηράκλειο: Εξετάσεις μαθητών από την Οδοντιατρική Μονάδα Περιφέρειας Κρήτης

550_334_92099.jpg

Η Κινητή Μονάδα Οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκε το 25ο και 27ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου εξετάζοντας τους μαθητές. Η Οδοντιατρική μονάδα, προσφέρει τις δωρεάν υπηρεσίες της σε όλα τα σχολεία της Κρήτης, ενώ την Καλοκαιρινή περίοδο το πρόγραμμα των επισκέψεων θα καταρτίζεται με την συνεργασία φορέων και υπηρεσιών και εκτός Δημοτικών Σχολείων.

Σήμερα την Κινητή Μονάδα Οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης.

Αναφερόμενος στη λειτουργία της μονάδας ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης και ευχαρίστησε τους οδοντιατρικούς συλλόγους του νησιού, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους φορείς που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την λειτουργία της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας. Πρόκειται, είπε ο κ. Αρναουτάκης, «για μια συντονισμένη προσπάθεια όλων των Οδοντιατρικών συλλόγων της Κρήτης και της Περιφέρειας μας. Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση όλα τα παιδιά της 2ας τάξης των δημοτικών σχολείων της Κρήτης ελέγχονται προληπτικά από την Κινητή Μονάδα, γιατί μόνο με την πρόληψη μπορούμε να προλάβουμε μεγαλύτερα προβλήματα υγείας».

Ακόμη ευχαρίστησε τους οδοντιατρικούς συλλόγους της Κρήτης για την συνεργασία, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές ενώ ανέφερε ότι η μονάδα που για λόγους γραφειοκρατικούς είχε σταματήσει την λειτουργία της, από δω και στο εξής θα προσφέρει υπηρεσίες όλο το χρόνο και εκτός σχολικού έτους θα πηγαίνει σε περιοχές με τη συνεργασία φορέων και πολιτιστικών συλλόγων.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης αναφερόμενος στην επαναλειτουργία της μονάδας υπογράμμισε: «Επιτέλους η μονάδα ξανά εκεί που ανήκει, στα παιδιά! Υπηρετώντας την πρόληψη προσπαθούμε να βρεθούμε κοντά σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα παιδιά, προσφέροντας υπηρεσίες πρόληψης. Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη, μιας και τα αποτελέσματα των ερευνών μας όσον αφορά στη στοματική Υγεία στην Κρήτη είναι αποκαρδιωτικά. Το επόμενο διάστημα η προσπάθεια αυτή θα υποστηριχθεί οργανωμένα και από τα Κοινωνικά Δίκτυα».

Εξάλλου ο Αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Σμπώκος χαρακτήρισε πολύ θετική προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης με τη λειτουργία της κινητής μονάδας σημειώνοντας ότι οι οδοντιατρικοί σύλλογοι στηρίζουν την προσπάθεια αυτή και το Καλοκαίρι η μονάδα θα επισκεφθεί ορφανοτροφεία, στέγες ανηλίκων κ.α.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top